Σχεδόν... στον τελικό, με το μυαλό στη Λίβερπουλ (vids)

Έπαιξε σοβαρά για να πάρει το ισχυρό αβαντάζ πρόκρισης στον τελικό του Λιγκ Καπ, γνωρίζοντας πως ακολουθεί και το ντέρμπι της Κυριακής με τη Λίβερπουλ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-0 της Χαλ στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό στο Ολντ Τράφορντ, με την ομάδα του Μάρκο Σίλβα ν' αντιστέκεται και να το παλεύει...  



Σχεδόν... στον τελικό, με το μυαλό στη Λίβερπουλ (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν απόλυτη κυρίαρχος μονάχα για ένα δεκάλεπτο, μέχρι η Χαλ να προσαρμοστεί απόλυτα στις συνθήκες της αναμέτρησης, να στηθεί όπως ακριβώς έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια να πάρει τη μπάλα και να παίξει κι εκείνη το παιχνίδι της. Στα πρώτα λεπτά, ο Γιακούποβιτς χρειάστηκε ν' απομακρύνει ένα καλό σουτ του Μάτα, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος από πλευράς γηπεδούχων, ενώ και ο Χένρικ Μχιταριάν με τα τρεξίματά του και τον τρόπο που έβγαζε τη μπάλα από την άμυνα για να τη σπρώξει μπροστά, ξεχώρισε για τη Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα άρχισε ν' ανεβαίνει όλο και περισσότερο, ισορρόπησε την κατάσταση και μάλιστα στο 31' είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Ντιομάντε! Οι «τίγρεις», ναι μεν έβαλαν την άμυνά τους σε προτεραιότητα, όμως φρόντισαν να επιτίθενται, όπως ακριβώς το θέλει ο Μάρκο Σίλβα.

Ο κορυφαίος του γηπέδου, Χουάν Μάτα, το έψαξε τόσο που τελικά βρήκε το γκολ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 56ο λεπτό. Λίγο νωρίτερα είχε δει τον Γουέιν Ρούνεϊ ν' αστοχεί από καλή θέση, αλλά να ξεσηκώνει το κοινό στο Ολντ Τράφορντ και ο Ισπανός έδωσε την αφορμή για το ξέσπασμα του κόσμου σε πανηγυρισμούς. Από σέντρα του Βαλένσια και κεφαλιά – πάσα του Μχιταριάν, ο Μάτα τρύπωσε εκεί που έπρεπε να για σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η Χαλ πήρε τη μπάλα μετά το γκολ, προσπάθησε να μην επιτρέψει στη Γιουνάιτεντ ν' αποκτήσει ρυθμό και μομέντουμ, ο Ντιομάντε στο 65' απέτυχε σ' ένα ανάποδο ψαλίδι, αλλά στο 73' λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της η Γιουνάιτεντ, με τον Πολ Πογκμπά να στέλνει τη μπαλα στο δοκάρι από εκτέλεση φάουλ. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Μαρουάν Φελαϊνί, που είχε περάσει με αλλαγή στο παιχνίδι, με κεφαλιά από σέντρα του Νταρμιάν στο 87ο λεπτό, πανηγυρίζοντας με μια... αγκαλιά στον Ζοσέ Μουρίνιο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Νταρμιάν, Ερέρα, Πογκμπά, Μάτα (79' Φελαϊνί), Ρούνεϊ (59' Μαρσιάλ), Μχιταριάν (71' Λίνγκαρντ), Ράσφορντ

Χαλ: Γιακούποβιτς, Μέιλερ, Μαγκουάιρ, Χάντλστοουν, Ρόμπερτσον, Μέισον, Σνόντγκρας, Χένρικσεν (19' Ερνάντες), Κλούκας, Τάιμον (90' + 1' Βέιρ), Ντιομάντε (74' Μαλόνεϊ)