Ντεμπούτο Ζαχά με Ακτή Ελεφαντοστού

Την παρθενική του συμμετοχή με το εθνόσημο της Ακτής Ελεφαντοστού στο φιλικό παιχνίδι απέναντι στη Σουηδία πραγματοποίησε χθες (8/1) ο μεσοεπιθετικός της Κρίσταλ Πάλας, Γουίλφριντ Ζαχά.



Ντεμπούτο Ζαχά με Ακτή Ελεφαντοστού

Ο Ιβοριανός ποδοσφαιριστής του λονδρέζικου συλλόγου πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και έβγαλε την ασίστ στο νικηφόρο γκολ της ομάδας του (2-1 τελικό σκορ), ενώ μετά το τέλος του παιχνιδιού δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είναι πολύ χαρούμενος για την πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας καταγωγής του.

Έτσι, ο 23χρονος χαφ-εξτρέμ έστειλε ένα έμμεσο μήνυμα προς την Αγγλική Ομοσπονδία και τον εκλέκτορα της Εθνικής Ομάδας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ότι δεν προτίθεται να ξανασκεφτεί την απόφασή του και να ανακαλέσει την επιλογή του να αγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο με την αφρικανική χώρα.

Η Ακτή Ελεφαντοστού θα υπερασπιστεί τον τίτλο της κατόχου του προηγούμενου Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (2015) και το ντεμπούτο της θα πραγματοποιηθεί στις 16/1 κόντρα στο Τόγκο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η Εθνική Σουηδίας έχει αντιμετωπίσει δύο φορές τον Ζαχά, τόσο ως Άγγλο (14/11/2012), όσο και ως... Ιβοριανό (8/1/2017) σε ισάριθμες φιλικές αναμετρήσεις!