Την ουσία της πρόκρισης κρατάει ο Κόντε

Το γεγονός ότι η απόδοση και η έκβαση του αγώνα τον αφήνει ικανοποιημένο, επειδή η ομάδα του βρίσκεται πλέον στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας, δήλωσε ο προπονητής της Τσέλσι, Αντόνιο Κόντε, μετά τη λήξη της χθεσινής (8/1) αναμέτρησης και την εντός έδρας νίκη-πρόκριση (4-1) επί της Πιτέρμπορο για το θεσμό.



Την ουσία της πρόκρισης κρατάει ο Κόντε

 «Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση και το αποτέλεσμα, γιατί βρισκόμαστε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αλλάξαμε εννιά παίκτες, επειδή ήθελα να δώσω την ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ και είδα πολλά θετικά στοιχεία. Αντιμετωπίσαμε μια καλή ομάδα, όμως δείξαμε τρομερή αφοσίωση και ότι είμαστε σύνολο, πράγμα που είναι και το σημαντικότερο, γιατί όταν κάνεις εννιά αλλαγές, δεν είναι εύκολο να βρεις γρήγορα το πλάνο που έχεις κατά νου. Σημασία έχει πλέον να προχωρήσουμε κι άλλο», σχολίασε ο Ιταλός τεχνικός για το παιχνίδι απέναντι στην ομάδα της «League One» (τρίτη κατηγορία).

Ο Κόντε δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για την πιο πρόσφατη είδηση που αφορά το αγωνιστικό σκέλος των «μπλε» και έγκειται στην ανάκληση του δανεισμού του Ολλανδού αμυντικού των Λονδρέζων, Νέιθαν Άκε, από την Μπόρνμουθ απαντώντας σχετικά:

 «Τον κάλεσα πίσω, επειδή πιστεύω ότι έχει αποδείξει πως είναι έτοιμος να παραμείνει σε ένα υλικό, όπως αυτό της Τσέλσι. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψε. Ο Άκε μου δίνει μία σημαντική επιλογή, μιας και παίζουμε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Μπορεί να παίξει και αριστερά και στη μεσαία γραμμή, ενώ θα δω στις προπονήσεις, αν μπορεί να αγωνιστεί ακόμη και ως πλάγιος μεσοαμυντικός», ενώ αναφορικά με το αν και πως θα κινηθεί ο σύλλογος κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, τόνισε:

«Είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας με αυτό το ρόστερ και είμαι ευγνώμων στους παίκτες μου για αυτό. Αν βρούμε ευκαιρία να ενισχυθούμε, θα το κάνουμε, αλλά είμαι πολύ ευτυχής που δουλεύω με αυτούς τους παίκτες».