Μιλώντας για... 13άρια

Η Τσέλσι δεν κατάφερε τελικά να κάνει δικό της το απόλυτο σερί νικών σε μια σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, έμεινε στις 13, όσες είχε πετύχει και η Άρσεναλ πριν από 14 χρόνια και το england365.gr αναλύει τις δύο καταστάσεις στις οποίες βρέθηκαν οι σύλλογοι του Λονδίνου.  



Μιλώντας για... 13άρια

Ήταν οδυνηρό για τους «μπλε» να βλέπουν το stop στην εκπληκτική τους επίδοση για φέτος, πόσω μάλλον όταν αυτό το stop υψώθηκε με επιβλητικό τρόπο στην έδρα της «μισητής» συμπολίτισσας, Τότεναμ, τα παιχνίδια με την οποία πλέον έχουν χαρακτήρα... πολέμου.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν το βράδυ της Τρίτης με αποτέλεσμα να ηττηθεί με σκορ 2-0 χάρη στα δύο γκολ του Ντέλε Άλι και να ξαναμπούν στο κόλπο για τον τίτλο οι υπόλοιποι διεκδικητές και δη η Λίβερπουλ, που απέχει πέντε βαθμούς από το ρετιρέ.

Ο Ιταλός κόουτς της Τσέλσι θέλησε να δείξει μετά το ματς πως... δεν ήρθε το τέλος του κόσμου και πως η ομάδα του παραμένει στην κορυφή, αρκεί να δείξει στη συνέχεια ότι δουλεύει με μοναδικό στόχο την παραμονή στο ρετιρέ.

Η... τριπλή σφαλιάρα από την Άρσεναλ, την 24η Σεπτεμβρίου, ήταν εκείνη που έδωσε το κίνητρο στον Κόντε ν' αλλάξει το σύστημα των «μπλε» κι εκείνοι να το πάρουν προσωπικά, για να φτάσουν στο 13x13 μέχρι και το ματς του Γουάιτ Χαρτ Λέιν.

Σε αυτό το σερί, οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος πέτυχαν 32 γκολ και δέχθηκαν μόλις έξι, αν και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου και το παιχνίδι με τη Στόουκ, είχαν μαζέψει δύο φορές τη μπάλα από τα δίχτυα τους!

Το σερί σταμάτησε στις αρχές Ιανουαρίου με ήττα στο λονδρέζικο ντέρμπι, με τις πιθανότητες φυσικά να διατηρούνται για την Τσέλσι αναφορικά με την κατάκτηση του τίτλου, από τη στιγμή που κανείς σε αυτή την Πρέμιερ Λιγκ δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά από Γενάρη μήνα.

Η Άρσεναλ, όταν είχε γράψει ιστορία με τις 13 διαδοχικές νίκες σε μια σεζόν (14 μαζί και με το πρώτο παιχνίδι της αμέσως επόμενης αγωνιστικής περιόδου), είχε φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος! Πίσω στο 2002 και πιο συγκεκριμένα τη 10η Φεβρουαρίου εκείνου του έτους, οι «κανονιέρηδες» θα επικρατούσαν 1-0 της Έβερτον για να ξεκινήσει η επίδοση των 13 νικών μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.

Σε αυτή την περίπτωση, το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ έκανε την... τρομακτική αντεπίθεση για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, αφού η ομάδα του Αλσατού βρισκόταν στην 4η θέση της βαθμολογίας, στο -1 από Λίβερπουλ και Νιούκαστλ και στο -3 από την πρωτοπόρο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάλιστα, η Άρσεναλ είχε χάσει έδαφος μέσα σε έναν μήνα, αφού την Πρωτοχρονιά ήταν πρώτη και ολοκλήρωσε πρώτη, όπως το κάνει συνεχώς από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ η Τσέλσι και το έχει κάνει και φέτος, βαδίζοντας στο δρόμο που της δίνει με συνέπεια το τρόπαιο.

Μέσα σε αυτό το σερί των 13 νικών υπό συνθήκες τρομερής πίεσης δεδομένης και του κομβικού σημείου στο οποίο βρέθηκε από κάποια στιγμή και μετά το πρωτάθλημα, υπάρχει και το παιχνίδι με τη Νιούκαστλ, όπου ο Ντένις Μπέργκαμπ κάνει τη μαγική ντρίμπλα στον Νίκο Νταμπίζα για να σκοράρει στο «St.James' Park». Η 14η νίκη ήρθε στην πρεμιέρα της σεζόν 2002-2003 με αντίπαλο τη Μπέρμιγχαμ και η επίδοση σταμάτησε στην έδρα της Γουέστ Χαμ με το τελικό 2-2, την 24η Αυγούστου.