Μεγάλη απόδραση με... λίγο από Κλέμεντ η Σουόνσι!

Τεράστιας σημασίας νίκη πήρε η Σουόνσι μέσα στο Λονδίνο επί της Κρίσταλ Πάλας. Με το νέο τους προπονητή, Πολ Κλέμεντ, να κατεβαίνει από τα επίσημα και να… πιάνει δουλεία δίπλα στον Κέρτις στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κύκνοι» επικράτησαν 2-1 των «αετών» και άλλαξαν τα δεδομένα στη μάχη της ουράς, καθώς ξεκόλλησαν από την τελευταία θέση και μείωσαν στο ελάχιστο την απόσταση από την ομάδα του Άλαρνταϊς.



Μεγάλη απόδραση με... λίγο από Κλέμεντ η Σουόνσι!

Το ματς:

Στη Σουόνσι ανήκε η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, όμως η κεφαλιά του Γιορέντε πέρασε για λίγο εκτός της εστίας του Χένεσι. Οι «κύκνοι» πατούσαν καλύτερα, είχαν τον έλεγχο του ματς και θα μπορούσαν να έχουν πάρει και το προβάδισμα αν ο Κι ήταν πιο εύστοχος. Η Πάλας είχε απόλυτα παθητικό ρόλο και οι Ουαλοί συνέχισαν να είναι ανώτεροι. Ο Φερνάντεζ όμως δεν κατάφερε να βρει δίχτυα σε μια ακόμα καλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι κατάφεραν λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να πάρουν, δίκαια, το προβάδισμα. Συγκεκριμένα στο 42ο λεπτό ο Σίγκουρντσον εκτέλεσε ένα φάουλ απ τ’ αριστερά και ο προωθημένος Μόουσον με ωραία κεφαλιά έγραψε το 0-1!

Ο Σαμ Άλαρνταϊς προσπάθησε με κάποιες γρήγορες κινήσεις στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου να αλλάξει τα δεδομένα, την ώρα που ο Πολ Κλέμεντ από την εξέδρα κατέβηκε στον πάγκο τηςΣουόνσι, αν και τυπικά αναλαμβάνει από αύριο! Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν βελτιωμένοι και θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν με τον Σακό. Οι «αετοί» συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με το πρώτο μισό. Η ομάδα του Άλαρνταϊς όσο περνούσαν τα λεπτά προσπαθούσε όλα και περισσότερο και τελικά δικαιώθηκε στο 83’. Ο Κέλι βρήκε τον Ζαχά και αυτός με εξαιρετικό τρόπο έφερε το ματς στα ίσα! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι μπροστά και να αναζητούν και την ανατροπή, όμως ο Ράνχελ τους τιμώρησε, καθώς έκανε στο 88’ το 2-1 «παγώνοντας» το κοινό του Λονδίνου και χαρίζοντας μια τεράστιας σημασίας νίκη στη Σουόνσι στην… ανεπίσημη πρώτη του Πολ Κλέμεντ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσι, Κέλι (90+1' Ματς), Τόμκινς, Ντιλέινι, Γουόρντ, Λέντλεϊ, Πάντσεον, Τάουνσεντ (53’ Σακό), Καμπάιγ, Ζαχά, Μπεντέκε (46’ Κάμπελ)

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Φερνάντεζ, Μόουσον, Τέιλορ (71’ Ράνχελ), Κι, Φάλτον (69’ Φερ), Κορκ, Ράουτλετζ (80’ Ντάιερ), Σίγκουρντσον, Γιορέντε