Όταν οι άλλοι σταματούσαν, η Έβερτον συνέχισε...

Κόντρα στην κόπωση λόγω του φορτωμένου προγράμματος, η Έβερτον βρήκε αντοχή να ψάξει τα γκολ της νίκης απέναντι στη Σαουθάμπτον και τα βρήκε με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ένερ Βαλένσια! Αυτός σκόραρε, κέρδισε πέναλτι και τον... συνόδευσε ο Λουκάκου για το 3-0!   



Όταν οι άλλοι σταματούσαν, η Έβερτον συνέχισε...

Ισορροπία και προσοχή από τις δύο ομάδες στο «Γκούντισον Παρκ», με τον Ρος Μπάρκλεϊ να έχει τον αέρα από το ματς με τη Χαλ και να προσπαθεί να πάρει πάνω του αρκετές προσπάθειες για τα «ζαχαρωτά», προτού φτάσουν στην περιοχή του Ρομπλς οι «άγιοι». Οι μοναδικές καλές στιγμές που καταγράφηκαν στο πρώτο μέρος ήρθαν προς το φινάλε του, όταν αρχικά για τη Σαουθάμπτον ο Τζέι Ροντρίγκες έπειτα από ωραίες κινήσεις σούταρε ψηλά και αμέσως μετά ο Μιραλάς με ατομική ενέργεια αστόχησε επιχειρώντας ν' απειλήσει τα καρέ του Φόρστερ.

Το συγκεκριμένο, ήταν από τα παιχνίδια στα οποία οι δύο αντίπαλοι έδειξαν να μην έχουν την αντοχή για να διατηρήσουν έναν συγκεκριμένο υψηλό ρυθμό και να δίνουν συνέχεια στις όποιες προσπάθειές τους για το γκολ. Ο Μιραλάς ήταν αρκετά δραστήριος για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, όμως ευκαιρίες δεν υπήρχαν και οι επιλογές των παικτών ήταν τέτοιες που φανέρωναν έλλειψη σωστής σκέψης και δυνατότητας άρτιας εκτέλεσης και μεταφοράς από την ιδέα στην πράξη. Κι όμως, το σύνολο του Κούμαν άρχισε ν' ανεβάζει στροφές και ν' αυξάνει την πίεση προς τον αντίπαλο, ψάχνοντας το γκολ και επειδή η τύχη ευνοεί όσους την κυνηγούν, στο 73' ο Βαλένσια από «ριμπάουντ» σε απόκρουση του Φόρστερ από κεφαλιά του Λουκάκου, έγραψε το 1-0! Ο σκόρερ, κέρδισε και πέναλτι λίγο αργότερα, για να βρει στόχο ο Μπέινς και να διαμορφώσει το 2-0 στο 82' για την Έβερτον. Ο Λουκάκου στο 88' από ασίστ του Τομ Ντέιβις πέτυχε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Ρομπλς, Κόουλμαν, Γουίλιαμς, Φούνες Μόρι, Μπέινς, Γκιγιέ, Ντέιβις, Λένον (61' Βαλένσια), Κάλβερτ Λιούιν (12' Μιραλάς), Μπάρκλεϊ (85' Μπάρι), Λουκάκου

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σοάρες (6' Στέφενς), Φοντέ, Γιοσίντα, ΜακΚουίν, Κλάσι (78' Λονγκ), Ρομέου, Γουόρντ – Πρόους, Τάντιτς (67' Μπουφάλ), Ροντρίγκες, Ρέντμοντ