Η Μπόρνμουθ «βούλιαξε» τη Σουόνσι

Ούτε η απομάκρυνση του Μπομπ Μπράντλεϊ βοήθησε τη Σουόνσι να «ξυπνήσει». Η Μπόρνμουθ πέρασε άνετα (3-0) από το «Λίμπερτι», επέστρεψε στις νίκες και παράλληλα άφησε μόνους στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα τους «κύκνους», που με ματς περισσότερο βρίσκονται στο -4 από τη σωτηρία. Στους 24 βαθμούς και την 10η θέση έκλεισε τη χρονιά η ομάδα του Έντι Χάου.



Η Μπόρνμουθ «βούλιαξε» τη Σουόνσι

Το ματς:

Λίγα πράγματα είχε το παιχνίδι στο ξεκίνημα του, με την πρώτη ευκαιρία να καταγράφεται στο 18’ για λογαριασμό της Μπόρνμουθ με τον Στάνισλας. Στα μισά του πρώτου μέρους ο Γιορέντε απάντησε στις καλές στιγμές, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήραν το προβάδισμα. Στο 25’ ο Αμάτ αντί να διώξει έστειλε τη μπάλα προς την εστία της ομάδας του , ο Φαμπιάνσι απέκρουσε αρχικά, αλλά ο Αφόμπε ήταν εκεί ώστε να πάρει το… ριμπάουντ και να γράψει το 0-1! Οι «κύκνοι» προσπάθησαν μάταια να αντιδράσουν. Η Μπόρνμουθ είχε τον έλεγχο και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της, με τον Φρέιζερ γίνεται ο τελικός αποδέκτης μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας και να κάνει το 0-2 που «πάγωσε» ακόμα περισσότερο το «Λίμπερτι».

Ίδια ήταν η εικόνα και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Η Σουόνσι ήθελε αλλά δεν… μπορούσε να βρει το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι, ενώ η Μπόρνμουθ πατούσε καλύτερα και έδειχνε ικανή να διαχειριστεί εξαιρετικά το προβάδισμά της. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους Ουαλούς που έχασαν με πρόβλημα στον αστράγαλο τον Γιορέντε. Στο ημίωρο που απέμενε και χωρίς τον Ισπανό φορ στη σύνθεσή της, η Σουόνσι του Άλαν Κέρτις δεν μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα και μάλιστα στο 88’ είδε τον Κινγκ να διαμορφώνει το τελικό 0-3 για τη Μπόρνμουθ. Έτσι το φινάλε του 2016 βρίσκει τους «κύκνους» ουραγούς της Πρέμιερ Λιγκ και βάσει της συνολικής τους εικόνας πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Αμάτ, Μόουσον, Τέιλορ, Κι, Μπρίτον (66’ Κορκ), Ντάιερ, Φερ (38’ Μπάροου), Σίγκουρντσον, Γιορέντε (57’ ΜακΜπέρνι)

Μπόρνμουθ: Μπόρουτς, Φράνσις, Κουκ, Άκε, Ντάνιελς, Άρτερ, Σούρμαν, Στάνισλας (73’ Σμιθ), Γουίλσιρ, Φρέιζερ (73’ Κινγκ), Αφόμπε