Νίκη στο «Old Firm» και... καλή χρονιά η Σέλτικ!

Καλύτερο τρόπο για να κλείσει το 2016 δεν θα μπορούσε να βρει η Σέλτικ! Οι «Καθολικοί» επικράτησαν στο «Old Firm» επί της Ρέιντζερς με σκορ 1-2 και θα γιορτάσουν ιδανικά ως πρώτοι και αήττητοι στην σκωτσέζικη Πρέμιερ Λιγκ την «New Year’s Eve»!



Νίκη στο «Old Firm» και... καλή χρονιά η Σέλτικ!

Oι γηπεδούχοι ευτύχισαν να προηγηθούν μόλις στο 12ο λεπτό, μετά από όμορφη ανάπτυξη των Γουίντας και Τάβερνιερ στην δεξιά πλευρά, ο δεύτερος «σέρβιρε» με ωραία πάσα εντός περιοχής στον Μίλερ για να γράψει εκείνος από κοντά το 1-0. Η Σέλτικ όμως δεν άργησε να δείξει την ποιότητα της, ισοφαρίζοντας με τον Ντεμπελέ στο 33’, εκμεταλλευόμενος την σύγχυση στην άμυνα της Ρέιντζερς και εκτελώντας για το 1-1 με δυνατό αριστερό βολέ.

Με την πάροδο του χρόνου, οι «Κέλτες» πίεζαν περισσότερο, χάνοντας μερικές καλές ευκαιρίες για να ανατρέψουν το σκορ. Τελικά το κατάφεραν στο 72ο λεπτό με «θύτη» τον … ανενόχλητο από τα αριστερά Σινκλέρ, και ενώ προηγουμένως είχε υποδεχθεί τη μπάλα από ωραία κάθετη μπαλιά του Άρμστρονγκ. Από τη στιγμή που η Ρέιντζερς δεν ισοφάρισε στο 80΄ (έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μίλερ ξανά, αλλά σταμάτησε στο δοκάρι αυτή τη φορά), η φιλοξενούμενη ομάδα δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει το προβάδισμα και να κερδίσει το δεύτερο φετινό ντέρμπι στο πρωτάθλημα (και τρίτο συνολικά, μετρώντας και αυτό του Οκτωβρίου για το Λιγκ Καπ) απέναντι στη μισητή συμπολίτισσα!

Xάρη σε αυτή τη νίκη, η Σέλτικ αύξησε τη διαφορά της από την 2η Ρέιντζερς στους 19 πόντους πλέον (58 έναντι 39), παραμένοντας αήττητη στην δρόμο προς τον τίτλο.