Μαρτυρικός τόπος το «Άνφιλντ» για τη Μάντσεστερ Σίτι!

Το 2016 «κλείνει» για τη Μάντσεστερ Σίτι με την αναμέτρηση κόντρα στη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», έδρα άκρως αφιλόξενη για την ίδια και με δυο σημαντικές αρνητικές παραδόσεις να τη συνοδεύουν εκεί τα τελευταία χρόνια!



Μαρτυρικός τόπος το «Άνφιλντ» για τη Μάντσεστερ Σίτι!

Για τη φετινή Λίβερπουλ, η έδρα της είναι ένα από τα κύρια «όπλα» της στο κυνήγι του πρωταθλήματος, και σε αυτήν υπολογίζει πολλά και σήμερα, κόντρα σε μια ομάδα που αποδεδειγμένα στο «Άνφιλντ», ζορίζεται…

Είναι χαρακτηριστικό το ότι επί εποχής Πρέμιερ Λιγκ, οι «πολίτες» έχουν δραπετεύσει μόλις μια φορά ως νικητές από το Λίβερπουλ, σε σύνολο 19 αναμετρήσεων από το 1992 και μετά! Βγάζοντας από την εξίσωση την περίοδο 1996-2000, στην οποία η Σίτι δεν αγωνιζόταν στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ, σε όλες τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ο απολογισμός είναι εμφανώς υπέρ των «κόκκινων», με 13 νίκες και άλλα πέντε παιχνίδια να λήγουν ισόπαλα.

Η μοναδική φορά που τα κατάφερε η Μάντσεστερ Σίτι, χρονολογείται την περίοδο 2002/03, και συγκεκριμένα στις 3/5/2003, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νικολάς Ανελκά. Οι «κόκκινοι» είχαν προηγηθεί στο ματς αυτό με τον Μίλαν Μπάρος, τα δυο γκολ όμως του Γάλλου επιθετικού ανέτρεψαν το σκορ υπέρ της ομάδας του Μάντσεστερ.

Από το 2003, ακολούθησαν έκτοτε 12 παιχνίδια… «ανομβρίας», και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το 13ο (και σημερινό) θα είναι το τυχερό για τους «πολίτες»!

Για τους… λάτρεις των στατιστικών, αξίζει να τονισθεί πως το «Άνφιλντ» αποτελεί και την μοναδική έδρα που οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ δεν έχουν φύγει ποτέ με τη νίκη στην εποχή των Αράβων, από το 2008 και μετά! To έτος αυτό αποτελεί και το χρονικό σημείο της αγωνιστικής «ανόρθωσης» της Μάντσεστερ Σίτι, και με την πάροδο των χρόνων κατάφερε να κατακτήσει τίτλους και να λογίζεται πλέον ισότιμα με τις άλλες μεγάλες ομάδες ως διεκδικητής του πρωταθλήματος κάθε χρόνο. Σε αυτά τα οχτώ έτη πλέον, σε όλες τις υπόλοιπες έδρες των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ έχουν νικήσει τουλάχιστον μια φορά, δείγμα του πόσο πολύ μπορεί να θέλουν απόψε τη νίκη που θα «σπάσει» και αυτή την άσχημη παράδοση λίγες ώρες πριν τον ερχομό του νέου χρόνου.