«Ματσάρα» με... δύο χαμένους

Με ένα… φουλ χορταστικό ματς φρόντισαν να αποχαιρετήσουν το 2016 Χαλ και Έβερτον. Οι «τίγρεις» προηγήθηκαν δύο φορές, όμως τα «ζαχαρωτά» βρήκαν ισάριθμες απαντήσεις και πήραν το βαθμό (2-2) σε ένα παιχνίδι που κανείς από τους δύο δεν μπορεί να νιώθει ευχαριστημένος. Δύο δοκάρια οι φιλοξενούμενοι, ένα οι γηπεδούχοι. Αυτογκόλ του Μάρσαλ το πρώτο γκολ της Έβερτον.



«Ματσάρα» με... δύο χαμένους

Η ομάδα του Μάικ Φίλαν προηγήθηκε δύο φορές με τους Ντόσον (6’) και Σνόντγκρας (65'), όμως αυτή του Ρόναλντ Κούμαν κατάφερε να ισοφαρίσει ισάριθμες φορές με το αυτογκόλ του Μάρσαλ (45+1') και τον Μπάρκλεϊ να κάνει το τελικό 2-2 στο 84ο λεπτό!

Στους 13 βαθμούς και την 19η θέση με ματς περισσότερο από τη Σουόνσι βρίσκεται πλέον η Χαλ που συνεχίζει να είναι κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Τους 27 έφτασε η 7η Έβερτον, η οποία έχασε την ευκαιρία να απομακρυνθεί από τους διώκτες της και να μειώσει την απόσταση από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το γκρουπ των πρωτοπόρων.

Το ματς:

Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η Χαλ. Η ομάδα του Μάικ Φίλαν είχε την πρωτοβουλία και απείλησε στα πρώτα λεπτά με τους Λίβερμορ και Σνόντγκρας. Η υπεροχή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε μάλιστα νωρίς νωρίς σε γκολ, όταν στο 6’ ο Ντόσον βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ και έστειλε με κοντινό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Ρόμπλες για το 1-0! Η Έβερτον θέλησε άμεσα να απαντήσει, όμως η ωραία κεφαλιά του Κόουλμαν στο 14’ σταμάτησε στο δοκάρι του Μάρσαλ. Στα μισά του πρώτου μέρους ήταν η σειρά του Μπάρκλεϊ να δοκιμάσει το πόδι του, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας. Ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μπάρι λίγο πριν το ημίωρο. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όμως οι Μιραλάς και Βαλέντσια δεν βρήκαν στόχο, την ώρα που ο Λουκάκου ήταν απόλυτα περιορισμένος από την άμυνα των «τίγρεων». Το 1-1 πάντως ήρθε σαν… πρωτοχρονιάτικο δώρο από το λάθος του τερματοφύλακα της Χαλ, Μάρσαλ, που αντί να απομακρύνει στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, έστειλε τη μπάλα στην εστία της ομάδας του για την ισοφάριση της Έβερτον.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ακόμα ένα δοκάρι για την ομάδα του Κούμαν. Ο Λουκάκου πρόλαβε να απειλήσει μέσα σε δύο λεπτά, όμως το σουτ που δοκίμασε σταμάτησε στο… ξύλο με τη «βοήθεια» του Μαρσαλ που έκανε εξαιρετική επέμβαση στη φάση. Στη συνέχεια ήταν η σειρά της Χαλ να δει τη μπάλα να μην της κάνει τη χάρη και να βρίσκει δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Σνόντγκρας. Ο εξτρέμ των γηπεδούχων φρόντισε πάντως με τη συμπλήρωση 65 λεπτών αγώνα να είναι πιο… εύστοχος και με μια καταπληκτική εκτέλεση νίκησε τον Ρόμπλες και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Χαλ. Στο χρόνο που απέμενε η Έβερτον ανέλαβε ξανά τον έλεγχο με στόχο τη νέα ισοφάριση, όμως τα λεπτά περνούσαν και οι ευκαιρίες ήταν λίγες. Μία από αυτές πάντως φρόντισε να την κάνει γκολ ο Μπάρκλεϊ, που με δυνατή κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπέινς διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Ο νεαρός Κάλβερτ-Λιούιν στο 89’ θα μπορούσε μάλιστα να ολοκληρώσει την ανατροπή για τν Έβερτον, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα εκτός και το 2-2 δεν άλλαξε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Χαλ: Μάρσαλ, Ντόσον, Ντέιβις, Μαγκουάιρ, Ρόμπερτσον, Λίβερμορ, Μέιλερ (56’ Κλούκας), Ελμοχαμαντί, Σνόντγκρας, Ντιομαντέ (85’ Χάντλστοουν), Μποκανί

Έβερτον: Ρόμπλες, Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Γουίλιαμς, Μπέινς, Γκιγιέ, Μπάρι (66’ Ντέιβις), Μπάρκλεϊ, Βαλέντσια (74 Κάλβερτ-Λιούιν), Μιραλάς (87’ Φούνες-Μόρι), Λουκάκου