Παραίνεση Σάουθγκεϊτ σε Ζαχά να ξαναγίνει... Άγγλος!

Να ανακαλέσει την απόφασή του να αγωνιστεί με την Εθνική της Ακτής Ελεφαντοστού φαίνεται πως προέτρεψε ο Ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, το μεσοεπιθετικό της Κρίσταλ Πάλας, Γουίλφριντ Ζαχά.



Παραίνεση Σάουθγκεϊτ σε Ζαχά να ξαναγίνει... Άγγλος!

Ο 24χρονος χαφ-εξτρέμ των «αετών» είχε έρθει στο προσκήνιο τον προηγούμενο μήνα, ύστερα από την απόφασή του να αφήσει το εθνόσημο των «τριών λιονταριών», με τα οποία κατέγραψε δύο φιλικές συμμετοχές, και να επιλέξει τη γενέτειρά του για να αγωνίζεται στις διεθνείς διοργανώσεις.

Όπως αναφέρουν πηγές από το «Νησί», ο Σάουθγκεϊτ έχει ήδη συναντηθεί και συνομιλήσει για το ζήτημα αυτό με τον ποδοσφαιριστή, τον οποίο και γνωρίζει, καθώς τον είχε υπό τις οδηγίες του κατά την κοινή τους θητεία στην Κ21 της Αγγλίας.

Λέγεται λοιπόν, ότι ο 46χρονος δεν πίεσε καθόλου τον παίκτη, ώστε να μετανιώσει για την επιλογή του αυτή, ωστόσο, του αποκάλυψε ότι θα επιθυμούσε να είναι στη διάθεσή του για το ρόστερ της Εθνικής Αγγλίας.

Επίσης, του ξεκαθάρισε πως ναι μεν δεν θα έχει εξασφαλισμένη θέση, αλλά παρ’ όλα αυτά τον διαβεβαίωσε πως το κλιμάκιο της Εθνικής Ομάδας τον παρακολουθούσε στενά το τελευταίο διάστημα, προτού λάβει την απόφασή του να... μεταγραφεί στη χώρα καταγωγής του.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Ζαχά δεν έχει κάνει ακόμη κάποια επίσημη συμμετοχή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ακτής Ελεφαντοστού, αναμένεται όμως, να κληθεί για τους αγώνες του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής που θα γίνουν στην Γκαμπόν τον Ιανουάριο, με τους Ιβοριανούς να ντεμπουτάρουν στις 16/1/2017 απέναντι στο Τόγκο.