O «οδηγός» της «Boxing Day»

Η σέντρα της 18ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ, ή αν προτιμάτε λόγω της ημέρας, «Boxing Day», θα πραγματοποιηθεί σήμερα (26/12), με τον αγώνα Γουότφορντ – Κρίσταλ Πάλας να «ανοίγει» την εορταστική αυλαία (14:30 ώρα Ελλάδος) στη μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας.



O «οδηγός» της «Boxing Day»

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει τους οκτώ από τους δέκα αγώνες της τρέχουσας αγωνιστικής με έξι αγώνες να διεξάγονται ταυτοχρόνως (17:00 ώρα Ελλάδος) και κλείνει με το ματς της Χαλ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (19:15 ώρα Ελλάδος).

Η 18η αγωνιστική συνεχίζεται και αύριο (27/12) με τον αγώνα Λίβερπουλ – Στόουκ, ενώ ολοκληρώνεται την Τετάρτη (28/12) με το παιχνίδι Σαουθάμπτον – Τότεναμ.

Μπορεί στα παιχνίδια της παραδοσιακής αυτής για το αγγλικό ποδόσφαιρο ημέρας να μην προκύπτει κάποιο μεγάλο ντέρμπι για φέτος, ωστόσο, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το παιχνίδι της Τσέλσι απέναντι στην Μπόρνμουθ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τους πρωτοπόρους της εφετινής Πρέμιερ να αναζητούν τη δωδέκατη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα, δίχως όμως για πρώτη φορά, τους Ενγκολό Καντέ και Ντιέγκο Κόστα που αποτελούν δύο εκ των βασικών πυλώνων του προπονητή των «μπλε», Αντόνιο Κόντε, και συνακολούθως της ίδιας της ομάδας στην ξέφρενη έως τώρα πορεία της.

Επιπλέον, το παιχνίδι της Άρσεναλ με τη Γουέστ Μπρομ στο «Έμιρεϊτς» μπορεί να κρίνει πολλά για τη συνέχεια των δύο ομάδων, καθώς με νίκη τους οι γηπεδούχοι μένουν ζωντανοί στο κηνύγι του τίτλου, ενώ αν το σύνολο του Τόνι Πιούλις «αποδράσει» με το τρίποντο από την αγγλική πρωτεύουσα, θα έχει κάθε λόγο να ατενίζει τα υψηλότερα στρώματα της βαθμολογίας.

Ιδιαιτερότητες έχουν και τα παιχνίδια Λίβερπουλ – Στόουκ και Σαουθάμπτον – Τότεναμ, με τον μέσο των «πότερς», Τζο Άλεν, να αναμένεται να τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του στο «Άνφιλντ», ενώ και ο προπονητής της Τότεναμ από κοινού με κάποιους παίκτες των «σπιρουνιών» (Γουανιάμα, Αλντερβέιρελντ) επιστρέφουν στο «Σεντ Μέρις», εκεί δηλαδή, όπου «ξεδίπλωσαν» για πρώτη φορά τις ικανότητές τους στα αγγλικά γήπεδα

Αναλυτικά το πρόγραμμα της «boxing day»:

Σήμερα (Δευτέρα, 26/12),

14:30 Γουότφορντ – Κρίσταλ Πάλας

17:00 Τσέλσι - Μπόρνμουθ

17:00 Άρσεναλ – Γουέστ Μπρομ

17:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σάντερλαντ

17:00 Λέστερ – Έβερτον

17:00 Σουόνσι - Γουέστ Χαμ

17:00 Μπέρνλι – Μίντλεσμπρο

19:15 Χαλ – Μάντσεστερ Σίτι

Τρίτη, 27/12

19:15 Λίβερπουλ – Στόουκ

Τετάρτη, 28/12

21:45 Σαουθάμπτον - Τότεναμ