Κόντε: «Δοκιμασία για εμάς δίχως Κόστα και Καντέ»

Αντιμέτωπη με μια είδους πρόκληση έρχεται η Τσέλσι ενόψει Boxing Day, όπως ανέφερε και ο Αντόνιο Κόντε, από τη στιγμή που δεν υπολογίζονται λόγω τιμωριών οι Ντιέγκο Κόστα και Ενγκολό Καντέ.  



Κόντε: «Δοκιμασία για εμάς δίχως Κόστα και Καντέ»

Οι δύο ποδοσφαιριστές συμπλήρωσαν το όριο καρτών και θ' απουσιάσουν από το ματς με τους «cherries», την προσεχή Δευτέρα, με τον Κόντε να δηλώνει:

«Είναι μια πρόκληση για εμάς, ένα τεστ, καθώς καλούμαστε να παίξουμε για τη νίκη δίχως δύο πολύ σημαντικούς παίκτες μας. Έχω τέσσερις μέρες να προετοιμάσω την ομάδα και να πάρω την καλύτερη απόφαση για να καλύψουμε το κενό των δύο ποδοσφαιριστών. Η Μπόρνμουθ είναι πολύ καλή ομάδα που της αρέσει να παίζει επίθεση. Θα βρω μια λύση και ίσως αυτή να είναι η χρησιμοποίηση παικτών που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής».

Από εκεί και πέρα, ερωτηθείς για την άδεια τριών ημερών που έδωσε στην ομάδα μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας, είχε να πει: «Είναι σημαντικό να διατηρηθούν όλοι σε φόρμα και σε καλή κατάσταση. Είναι όλοι διαθέσιμοι, εκτός του Τζον Τέρι. Η άδεια που τους έδωσα ήταν για να ξεκουραστούν γιατί είχαμε παίξει τρία ματς σε έξι μέρες».

Όσον αφορά στον Μιτσί Μπατσουαγί και τη μεγάλη ευκαιρία που φέρεται να έχει ο Βέλγος τώρα που απουσιάζει ο Ντιέγκο Κόστα, ο Αντόνιο Κόντε σχολίασε: «Είναι πολύ δύσκολο για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή να προσαρμοστεί γρήγορα σε νέα δεδομένα, σε νέο πρωτάθλημα και σε νέα χώρα. Το σημαντικό για εκείνον είναι ότι θα πάρει χρόνο φέτος. Δουλεύει πολύ, αλλά πρέπει να είναι υπομονετικός...».