Έφεση για το πρόστιμο η FA!

Έφεση για το πρόστιμο που της επέβαλε η FIFA ετοιμάζεται να κάνει η FA, που δεν δείχνει διατεθειμένη να πέσει αμαχητί στο θέμα της παπαρούνας.



Έφεση για το πρόστιμο η FA!

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε τα πρόστιμα στις βρετανικές ομάδες/ομοσπονδίες για την παπαρούνα στις εμφανίσεις και τα γήπεδά τους (σ.σ η αγγλική FA ως διοργανώτρια της αναμέτρησης τιμωρήθηκε με 45.000 ελβετικά φράγκα- δηλαδή 42.000?), παρά την ρητή εντολή της πρώτης να μην γίνει κάτι ανάλογο, και οι Άγγλοι αποφάσισαν να προσπαθήσουν να προσβάλουν την απόφαση αυτή. Σκοπός της έφεσης βεβαίως δεν είναι να αποφευχθεί η καταβολή των χρημάτων, αφού για τους Βρετανούς τέτοιες κινήσεις είναι μέρος της καθημερινότητάς τους, εντός και εκτός γηπέδων.

Όπως τονίστηκε από την FIFA και στην σχετική ανακοίνωση, «βάσει κανονισμών, αυτά που γίνονται στο χορτάρι θα πρέπει να αφορούν το ποδόσφαιρο και τίποτε άλλο» και έτσι μοιάζει δύσκολο να αλλάξει κάτι, αυτό όμως δεν δείχνει να εμποδίζει τους Άγγλους.

Για την ώρα δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για ανάλογη κίνηση των ομοσπονδιών των Σκωτίας, Ουαλίας και Βόρειας Ιρλανδίας, που επίσης τιμωρήθηκαν για την παπαρούνα, ούτε από την μεριά αυτής της Ιρλανδίας, που δέχθηκε την... λυπητερή για την αναγραφή της ημερομηνίας της επανάστασης για την ανεξαρτησία της στη φανέλα των παικτών της.

Φυσικά αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στις χώρες που τιμωρήθηκαν βρίσκεται και η Ελλάδα, για τα πανό στο ματς με την Βοσνία στο «Γ. Καραϊσκάκης».