«Οι τακτικές του Πεπ μπερδεύουν τους παίκτες του»

Σκληρή κριτική προς τον Πεπ Γκουαρντιόλα και τις μεθόδους του άσκησε ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Στιούαρτ Πιρς, τονίζοντας πως αυτές έχουν αντίκτυπο στα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες.



«Οι τακτικές του Πεπ μπερδεύουν τους παίκτες του»

Τα τελευταία αποτελέσματα στην Πρέμιερ Λιγκ δεν ήταν ικανοποιητικά για τους «πολίτες», με τον παλιό τεχνικό της ομάδας του Μάντσεστερ (τη διετία 2005-2007) Στιούαρτ Πιρς, να αποδίδει μεγάλο μέρος των ευθυνών στον Καταλανό και την αστάθεια του αναφορικά με τις επιλογές και τις διατάξεις του στον αγωνιστικό χώρο.

«Ήμουν στο παιχνίδι με τη Λέστερ το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν και ηττήθηκαν, ξεκίνησαν με τρεις στην άμυνα και δέχθηκαν γκολ μετά από δυόμιση λεπτά. Άλλαξε τη διάταξη της άμυνας σε τετράδα μετά από δυόμιση λεπτά παιχνιδιού. Βάζεις την ομάδα όλη την εβδομάδα να παίξει με ένα συγκεκριμένο τρόπο και τότε χρειάζεται μόλις ένα γκολ σε δυόμιση λεπτά για να αλλάξεις ολόκληρη την τακτική σου προσέγγιση», σχολίασε ο Στιούαρτ Πιρς στην εκπομπή «Premier League Daily» του Sky Sports, και πρόσθεσε:

«Το σημαντικότερο στοιχείο που προκύπτει από τη Μάντσεστερ Σίτι αυτή τη στιγμή και από μένα αλλά και από φίλους μου που σχετίζονται με τον σύλλογο που έχουν αγωνιστεί, είναι ότι δεν ξέρουν ποτέ ποιος πρόκειται να αγωνιστεί ή με τι σύστημα θα παίξει σε κάποιο παιχνίδι ή κατά τη διάρκεια του».