Κι όμως είν' ακόμα εδώ!

Έξι παιχνίδια πίσω έπρεπε να κοιτάξει κανείς για να βρει νίκη της Έβερτον στο πρωτάθλημα, 15 για ήττα της Άρσεναλ. Κι όμως τα «ζαχαρωτά» είναι ακόμη εδώ, και φτάνοντας στην ανατροπή του σκορ σε 2-1 εκτός του ότι πανηγύρισαν ένα σπουδαίο τρίποντο, έβαλαν... μπουρλότο στην κορυφή. Τρομερό φινάλε, με την μπάλα να μην θέλει να μπει!



Κι όμως είν' ακόμα εδώ!

Οι νικητές έφτασαν τους 23 βαθμούς, τρεις μακριά από την συμπολίτισσα πρώτη της βαιμολογίας Τσέλσι (ματς λιγότερο) έμειναν οι ηττημένοι και πλέον η Λίβερπουλ έχει την ευκαιρία να τους φτάσει.

Ένα μοιρασμένο ημίχρονο θα ήταν άδικο να βρει τη μία μπροστά και την πίσω στο σκορ, με τον Σίμους Κόουλμαν να έρχεται να αποκαταστήσει τα πράγματα. Ο Ιρλανδός μπακ βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή στο 44' και εκμεταλλευόμενος της πολύ καλής σέντρας του Λέιτον Μπέινς, σε συνεργασία του ενός οπισθοφύλακα με τον άλλο, έκανε το 1-1 για την Έβερτον και παράλληλα έδωσε στην Άρσεναλ αυτό που άξιζε.

Και αυτό γιατί οι «κανονιέρηδες» από το προβάδισμά τους και μετά δεν φρόντισαν να διαφυλάξουν πως δεν θα κινδυνεύσουν. Όσον αφορά το γκολ (20'), αυτό ήρθε από μία φάση που κανονικά θα έπρεπε να συζητάμε το πόσο κακή ήταν, όταν ο Αλέξις Σάντσες δεν βρήκε καλά την μπάλα και όλα έδειχναν πως το φάουλ του θα αποκρουστεί εύκολα από τον Μάρτεεν Στεκέλνμπουργκ. Ο Άσλεϊ Γουίλιαμς δεν κατάλαβε, ωστόσο, και ο ίδιος τι έκανε, και αφού η μπάλα πέρασε από τα πόδια του νίκησε τον Ολλανδό κίπερ, ο οποίος είχε αντίθετη πορεία.

Μάλιστα, την ώρα που έγινε το εν λόγω φάουλ, ο πρώην αρχηγός της Σουόνσι λίγο έλειψε να στείλει στα αποδυτήρια τον Ιντρίσα Γκέιγ, όταν από κακό τάκλιν δεν βρήκε μπάλα, δεν βρήκε αντίπαλο, αλλά το γόνατο του συμπαίκτη του.

Στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ προσπάθησε να πάρει εκ νέου κεφάλι στο σκορ, αλλά στην πιο κλασσική της ευκαιρία ο Εζίλ σούταρε -αν και υπό εξαιρετικές συνθήκες- πολύ άστοχα για την κλάση του. Το μούδιασμα που φάνηκε στις κινήσεις των πρώτων δευτερολέπτων του αγώνα στα πόδια των φιλοξενούμενων εμφανίστηκε σε μεγαλύτερο βαθμό, και σαφώς σε μεγαλύτερη διάρκεια, μετά την ανάπαυλα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το ανέβασμα των γηπεδούχων.

Το σκορ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στο 2-1 έως το 80', όμως με κάποιο τρόπο ο κίνδυνος πάντα απομακρυνόταν από την περιοχή του Πετρ Τσεχ. Η δικαίωση ήρθε στο 87' όταν ο Άσλεϊ Γουίλιαμς «διόρθωσε» την κλωτσιά στον Γκέιγ και το «τσαφ» στο γκολ πετυχαίνοντας ένα δικό του και χαρίζοντας το τρίποντο στην Έβερτον.

Για να γίνει αυτό, στο τελευταίο λεπτό έγινε χαμός στην περιοχή του Στεκέλενμπουργκ αλλά με κάποιον απίθανο τρόπο η μπάλα δεν μπήκε στο τέρμα.