Κούμαν: «Πραγματικό φαβορί για τον τίτλο η Άρσεναλ»

Την πεποίθησή του ότι η φετινή Άρσεναλ θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα με πολύ μεγαλύτερες αξιώσεις από εκείνες που διέθετε παλαιότερα, εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αυριανό (13/12) εντός έδρας αγώνα με τους «κανονιέρηδες» για τη 16η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, ο προπονητής της Έβερτον, Ρόναλντ Κούμαν.



Κούμαν: «Πραγματικό φαβορί για τον τίτλο η Άρσεναλ»

«Η Άρσεναλ έχει παγκοσμίας κλάσης παίκτες και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Αν είμαστε συμπαγείς, θα τους βάλουμε δύσκολα. Νομίζω, ότι αυτή η Άρσεναλ είναι καλύτερη από εκείνη που είχα αντιμετωπίσει και κερδίσει αρκετές φορές ως προπονητής της Σαουθάμπτον, γιατί είναι πιο ισορροποημένη ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση, και κατά τη γνώμη μου, αυτή η Άρσεναλ είναι πραγματικά ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου», δήλωσε αρχικά ο Ολλανδός κόουτς και αναφερόμενος στον τρόπο, με τον οποίο πρέπει να αντιδράσει η δική του ομάδα μετά την ήττα από τη Γουότφορντ (3-2) στο «Βικάρατζ Ρόουντ», είπε:

«Δεν υπάρχει χρόνος για να μείνουμε στα προηγούενα αποτελέσματα, γιατί ξέρουμε το πρόγραμμα και τον αυριανό (13/12) αντίπαλο. Πρέπει να βελτιωθούμε, να είμαστε καλύτεροι από την προηγούμενη εβδομάδα, να βάλουμε την καλύτερη 11άδα και να πάρουμε ενα καλό αποτέλεσμα».

Επιπλέον, ο 53χρονος τεχνικός δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το αρνητικό σερί των «ζαχαρωτών», οι οποίοι μετρούν μόλις μία νίκη στις τελευταίες δέκα αναμετρήσεις του αγγλικού πρωταθλήματος. Ειδικότερα, σχολίασε:

«Αν ήμουν οπαδός της Έβερτον, θα είχα απογοητευτεί με τη μία νίκη στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές, γιατί δεν είναι αυτό που θέλουμε. Κανείς δεν το θέλει, ούτε εγώ, φυσικά. Καμια φορα ομως, πρεπει να αντιληφθούμε τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρέπει να έχει παίξει κανείς ποδόσφαιρο για να καταλάβει πραγματικά τι γίνεται».