Η… περσινή Λέστερ έκανε πλάκα στη Σίτι! (video)

Την ομάδα που άφησε πέρυσι άφωνο ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη θύμισε η Λέστερ! Οι πρωταθλητές Αγγλίας έκαναν ότι ήθελαν κόντρα στη Μάνστεστερ Σίτι και την καθάρισαν με το εμφατικό 4-2 και τρία γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης! «Ξεμπούκωσε» με χατ-τρικ ο Βάρντι, που σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μετά τις 10/9! Στο φινάλε «μάζεψαν» τη βαριά τους ήττα οι «πολίτες».



Η… περσινή Λέστερ έκανε πλάκα στη Σίτι! (video)

Τους 16 βαθμούς και την 14η θέση του πίνακα έφτασε η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, η οποία επέστρεψε μετά από πέντε αγωνιστικές στις νίκες.

Στους 30 έμεινε κολλημένη αυτή του Πεπ Γκουαρντιόλα, που βρίσκεται στο -4 από την κορυφή και τις Άρσεναλ και Τσέλσι, με τους «μπλε» να υποδέχονται αύριο (11/12) τη Γουέστ Μπρομ και να έχουν την ευκαιρία να την αφήσουν στο -7.

Το ματς:

Ιδανικότερη εκκίνηση δεν θα μπορούσε να φανταστεί για το αποψινό παιχνίδι η Λέστερ. Μόλις στο 3ο λεπτό της συνάντησης ο Σλιμανί βρήκε με ωραία κάθετη μπαλιά τον Βάρντι, ο οποίος εκτέλεσε τον Μπράβο και έγραψε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ για λογαριασμό των «αλεπούδων» μετά τις 10/9! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κάνουν ότι θέλουν στην άμυνα της Σίτι και δύο λεπτά αργότερα ο Σλιμανί σέρβιρε και πάλι και ο Κινγκ με ένα εξαιρετικό σουτ έκανε το 2-0! Μάχρεζ και Χουτ είχαν στη συνέχεια ακόμα δύο καλές στιγμές, ενώ η Σίτι προσπάθησε να απαντήσει με μια προβολή του Ιεανάτσο. Η ομάδα του Ρανιέρι όμως είχε επιστρέψει στο… πέρυσι και με την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα ο Φουχς βρήκε τον Μαχρέζ, αυτός πάσαρε πανέξυπνα στον Βάρντι και ο Άγγλος φορ πέρασε τον Μπράβο και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς έκανε το 3-0 μέσα σε πανδαιμόνιο! Οι «πολίτες» είχαν την καλύτερη στιγμής τους στο ημίωρο με μια κεφαλιά του Κολάροφ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Σλιμανί έχασε την ευκαιρία να κάνει τέσσερα τα τέρματα της ομάδας του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια μεγάλη διπλή ευκαιρία για τη Σίτι. Αρχικά ο Ζαμπαλέτα και στη συνέχεια ο Ντε Μπρόινε δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο στο 50’, με την ομάδα του Γκουαρντιόλα να ζητά πέναλτι για χέρι στο πρώτο (από τα δύο) σουτ του Βέλγου. Επτά λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν και πάλι το γκολ, αλλά η προσπάθεια του Γκουντογκάν πέρασε ελάχιστα εκτός του δεξιού κάθετου δοκαριού του Τσίλερ. Ο Καταλανός τεχνικός αποφάσισε λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα να ανακατέψει την τράπουλα και πέρασε στο παιχνίδι τους Στέρλινγκ και Τουρέ (ο Ιβοριανός αγωνίστηκε για 10’ ως επιθετικός). Οι «πολίτες» πίεσαν και ο Ζαμπαλέτα (62’) απείλησε ξανά ενώ στην επόμενη φάση και την απέναντι εστία, ο Σλιμανί κατέγραψε ακόμα μια χαμένη στιγμή στον αγώνα. Η αντικατάσταση του Γκουντογκάν από το Νολίτο ήταν και η τελευταία κίνηση του Πεπ από τον πάγκο στο 68', όμως ο Βάρντι φρόντισε να βάλει και το κερασάκι στην τούρτα της εκπληκτικής βραδίας, αφού εκμεταλλεύτηκε ιδανικά το «δώρο» του Στόουνς στο 79’ και πλάσαρε σωστά από πλάγια θέση σωστά, υπογράφοντας με χατ-τρικ το εμφατικό 4-0! Παρά την άθλια εμφάνιση, η Σίτι βρήκε το κουράγιο να συμμαζέψει τα πράγματα στο φινάλε, καθώς μείωσε σε 4-1 με μια όμορφη εκτέλεση φάουλ του Κολάροφ στο 82ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό 4-2 με το γκολ του Νολίτο στην εκπνοή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λέστερ: Tσίλερ, Φουχς, Μόργκαν, Χουτ, Σίμπσον, Κινγκ, Αμαρτέι, Ολμπράιτον, Μαχρέζ (90+2’ Τζέιμς), Σλιμανί (77’ Οκαζάκι), Βάρντι (88’ Γκρέι)

Mάντσεστερ Σίτι: Μπράβο, Ζαμπαλέτα, Σανιά, Στόουνς, Κολάροφ, Φερνάντο, Γκουντογκάν (68’ Νολίτο), Νάβας (58’ Στέρλινγκ), Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Ιεανάτσο (58’ Τουρέ)