Με... φοβέρα, έσωσε τα προσχήματα η Τότεναμ

Η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε από το πουθενά στο Λονδίνο, όμως η Τότεναμ φρόντισε να μην τα κάνει... μαντάρα! Στο τελευταίο της παιχνίδι στο «Γουέμπλεϊ» για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, ξόρκισε την κατάρα του γηπέδου και επικράτησε 3-1 με ανατροπή για να πορευθεί πλέον στο Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας κάνει τουλάχιστον το καθήκον της.  



Με... φοβέρα, έσωσε τα προσχήματα η Τότεναμ

Ικανή έμοιαζε η Τότεναμ να τα... τινάξει όλα στον αέρα και ν' αποτύχει να συνεχίσει στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Μπροστά σε αρκετές κενές θέσεις στο... ήσυχο «Γουέμπλεϊ», η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο εμφανίστηκε γι' ακόμα μια φορά σπάταλη, έχασε ευκαιρίες, τις καλύτερες εκ των οποίων με τους Ντέλε Άλι και Έρικσεν στο 8ο και το 9ο λεπτό αντίστοιχα, για να φτάσουν οι Ρώσοι να προηγηθούν μόλις με την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς! Μια απλή κάθετη πάσα άνοιξε την άμυνα των Λονδρέζων και ο Ντζαγκόεφ έκανε το 1-0 στο 33ο λεπτό. Ευτυχώς για τα «σπιρούνια», ξύπνησαν αμέσως και με τον Ντέλε Άλι στο 38' έπειτα από γέμισμα του Έρικσεν, αλλά και τον Κέιν στις καθυστερήσεις από γύρισμα του Ρόους στην περιοχή, έγραψαν το 2-1.

Η Τότεναμ έμοιαζε αρκετά πιο άνετη στην επανάληψη, με την ΤΣΣΚΑ να μην... καίγεται να παίξει ποδόσφαιρο, παρά το γεγονός πως ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Σλούτσκι στον πάγκο της ομάδας, έχοντας ανακοινώσει την αποχώρησή του. Με τον Ακινφέεφ να έχει φτάσει αισίως στα 39 ματς δίχως ανέπαφη εστία στο Τσάμπιονς Λιγκ και με την ομάδα του Ποκετίνο να πετυχαίνει για πρώτη φορά σε 10 ματς στη διοργάνωση περισσότερα από 1 γκολ, οι γηπεδούχοι ήλεγξαν την εξέλιξη της αναμέτρησης στο «Γουέμπλεϊ» σε χαλαρό τέμπο, δημιουργώντας ευκαιρίες για γκολ, μη διορθώνοντας όμως τα ποσοστά αποτελεσματικότητας. Τα «σπιρούνια» βρήκαν ξανά στόχο στο 77' και... ούτε καν από δικό τους ποδοσφαιριστή, αφού ο Ακινφέεφ έπειτα από εξαιρετική απόκρουση σε κεφαλιά του Ντέλε Άλι, πέτυχε... τρομερό αυτογκόλ πέφτοντας για το τελικό 3-1!

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπάγερ Λεβερκούζεν επιβλήθηκε 3-0 της αδιάφορης Μονακό, δίχως ν' αλλάζει κάτι στις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ.

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1.Μονακό 11

2.Μπάγερ Λεβερκούζεν 10

3.Τότεναμ 7

4.ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ, Ντάιερ, Βερτόνχεν, Ρόους, Γουανιάμα (68' Αλντερβάιρελντ), Γουινκς, Έρικσεν, Άλι, Σον (62' Ενκουντού), Κέιν (83' Ονόμα)

ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεφ, Ναμπάκιν, Α.Μπερεζούτσκι, Β.Μπερεζούτσκι, Στσένικοφ, Νάτχο, Γκολόβιν (45' Τσάλοφ), Τόσιτς (71' Γκορντισένκο), Ντζαγκόεφ, Μιλάνοφ, Τραορέ (79' Στράντμπεργκ)