Πρώτη η Άρσεναλ, πήρε το δώρο που άξιζε!

Την πρωτιά του ομίλου της στο Τσάμπιονς Λιγκ πανηγυρίζει για πρώτη φορά μετά από τρεις σεζόν η Άρσεναλ, που σκόρπισε την Βασιλεία στην Ελβετία (4-1) με χατ-τρικ του Λούκας Πέρεθ και είδε την Παρί Σεν Ζερμέν να πέφτει θύμα δυσάρεστης έκπληξης στο Παρίσι απέναντι στην Λουντογκόρετς (2-2). Δικαιωμένος 100% ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος παρέταξε βασικό σχήμα εξαιρουμένων των αναγκαστικών μικρο-αλλαγών.



Πρώτη η Άρσεναλ, πήρε το δώρο που άξιζε!

Οι «κανονιέρηδες» με το πολύ εύκολο τρίποντο στην αυλαία αυτής της φάσης έφτασαν τους 14 βαθμούς διατηρώντας αήττητο και άφησαν τους πρωταθλητές Γαλλίας στους 12 να κοιτούν ανάμεσά τους για το τι έφταιξε και έγινε το κάζο σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Πρώτη φορά μετά το 2005-06 που η Άρσεναλ τελειώνει πρώτη και αήττητη στον όμιλο. Εκείνη την περίοδο, είχε φτάσει έως τον τελικό, όπου και ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα.

Όσον αφορά τους Βούλγαρους, συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ, συνέχεια και την οποία αξίζουν δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που έφεραν την Άρσεναλ την περασμένη αγωνιστική αλλά και φυσικά της τεράστιας, ηχηρής ισοπαλίας στο Παρίσι. Εκτός συνέχειας ευρωπαϊκών διοργανώσεων η Βασιλεία, με δύο έναντι τριών βαθμών της Λουντογκόρετς.

Συνοπτικά, οι «κόκκινοι» του Λονδίνου ήταν αρχοντικοί ανά διαστήματα και με τα γρήγορα γκολ στο πρώτο μέρος κλείδωσαν το ματς. Η μείωση του σκορ ήρθε με το λεγόμενο γκολ της τιμής, αν και για του λόγου το αληθές το mode των φιλοξενούμενων είχε μπει αρκετή ώρα πριν σε κατάσταση διαχείρισης. Αντίπαλα για ακόμη μία φορά τα αδέρφια Τσάκα, επιδοκιμάστηκε και αποδοκιμάστηκε ο Ελνένι στην επιστροφή του.

Η τελική βαθμολογία του 4ου ομίλου:

1. Άρσεναλ 14β.

2. Παρί 12β.

3. Λουντογκόρετς 3β.

4. Βασιλεία 2β.

Σε 16 λεπτά τελείωσε το ματς για την Άρσεναλ. Ο Λούκας άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Αρσέν Βενγκέρ και ξεπλήρωσε εις διπλούν την εμπιστοσύνη του Αλσατού. Στο 8' ο Ισπανός βρέθηκε στο ιδανικό σημείο ως τελευταίος της επίθεσης, με τον Κίραν Γκιμπς να έχει ελευθερωθεί από κάθετη του Αλέξις Σάντσες, και πίστωσε την ασίστ στον Άγγλο αριστερό μπακ. Με την ίδια χρονική συνέχεια ήρθε και το 2-0, όταν ο Λούκας ήταν και πάλι εκεί που έπρεπε για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα αυτή τη φορά παίρνοντας το ριμπάουντ σε σουτ του Γκιμπς.

Κι αφού οι «κανονιέρηδες» τον σκοπό τους τον πέτυχαν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο δεύτερο γκολ κυκλοφόρησαν την μπάλα άψογα, κατέβασαν ελάχιστα ταχύτητα με σκοπό να μην κινδυνεύσουν και να πάνε στα αποδυτήρια με ασφαλές προβάδισμα. Προς το τέλος παραλίγο να το πληρώσουν, όταν ο Λοράν Κοσιελνί έχασε την θέση του, αλλά ο Νταβίδ Οσπίνα ενήργησε σωστά σε δύο χρόνους.

Το δεύτερο μέρος ήταν ακόμη πιο διαδικαστικό από το πρώτο, με τον Λούκας να ολοκληρώνει το χατ-τρικ στο 47' και τον Ιγουόμπι να τερματίζει το κοντέρ για την ομάδα του στα τέσσερα γκολ στο 54'. Σε ένα πραγματικά πολύ ανιαρό παιχνίδι, ήρθε το τέρμα του Ντούμπια στο 78' για να ξυπνήσει λίγο τον κόσμο ώστε να σιγά-σιγά να φύγει είτε χαρούμενος είτε λυπημένος από το γήπεδο.

Ένα δεκάλεπτο νωρίτερα ο ήχος του δοκαριού στο φάουλ του Αλέξις, που θύμισε Πίρλο κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ, σίγουρα κατάφερε κάτι ανάλογο, με τον Χιλιανό να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο ελάχιστα αργότερα ως αλλαγή.

Οι συνθέσεις:

Βασιλεία: Βάτσλικ, Λανγκ, Τραορέ, Μπαλάντα, Σουτσί, Ντιε (74' Ζούφι), Τζάκα, Ελιουνούσι (59' Κάγια), Στέφεν, Ντελγάδο (54' Ντούμπια), Γιάνκο,

Άρσεναλ: Οσπίνα, Γκαμπριέλ, Χόλντινγκ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Τσάκα, Ράμσεϊ (70' Ζιρού), Ιγουόμπι, Εζίλ (74' Εζίλ), Λούκας, Αλέξις (70' Ελνένι)