Ισοπαλία από… νωρίς στο Μάντσεστερ

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι στο «Etihad», Μάντσεστερ Σίτι και Σέλτικ σκόραραν νωρίς (4' και 8') και έμειναν στο 1-1 στο φινάλε της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Με πολλές αλλαγές παρατάχθηκαν οι «πολίτες» που είχαν ήδη εξασφαλισμένη την 2η θέση και την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση. Στην 4η και τελευταία θέση τερμάτισε η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς.



Ισοπαλία από… νωρίς στο Μάντσεστερ

Η Σίτι βρέθηκε πίσω στο σκορ sto 4' από ένα δικό της παιδί, τον Ρόμπερτς, αλλά ο Ιεανάτσο χρειάστηκε ελάχιστο χρόνο για να απαντήσει και να διαμορφώσει μόλις από το 8ο λεπτό το τελικό 1-1.

Ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι που ξεκινά βασικός σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ έγινε απόψε ο Ανταραμπιόγιο.

Τα 13 γκολ σε 18 ματς που έχει βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα των «πολιτών» έφτασε ο Ιεανάτσο.

Στο άλλο (επίσης αδιάφορο βαθμολογικά) ματς του ομίλου η Μπαρτσελόνα επικράτησε 4-0 της Γκλάντμπαχ, με τους Καταλανούς να τερματίζουν πρώτοι και τους Γερμανούς να συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η τελική βαθμολογία (6 ματς) του 3ου ομίλου:

1.Μπαρτσελόνα 15*

2.Μάντσεστερ Σίτι 9*

3.Γκλάντμπαχ 5

4.Σέλτικ 3

Το ματς:

Δίχως να τους βαραίνει το άγχος του αποτελέσματος, οι δύο ομάδες μπήκαν απελευθερωμένες στο παιχνίδι και πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου είχαν σημειωθεί δύο γκολ! Η Σέλτικ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 4’ με τον Ρόμπερτς να σκοράρει απέναντι στην ομάδα που ανήκει και η Σίτι βρήκε άμεσα την απάντηση, κάνοντας στο 8’ το 1-1 με όμορφο αριστερό σουτ του Ιεανάτσο. Ο ρυθμός ήταν καλός και οι εκατέρωθεν ευκαιρία συνεχίστηκαν, με τον σκόρερ (εξαιρετικό τακουνάκι στο 37’) και τον Νολίτο από τη μία και τους Ντεμπελέ και Άρμστρονγκ από την άλλη πλευρά να απειλούν. Η Σίτι πίεσε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να φτάσει και σε δεύτερο γκολ.

Με διάθεση για ωραίο ποδόσφαιρο επέστρεψαν οι δύο αντίπαλοι από τα αποδυτήρια, όμως στην αρχή του δεύτερου μέρους το.. σημαιάκι του οφσάιντ σταμάτησε τις προσπάθειές τους και ήταν ο λόγος που δεν μέτρησε ποτέ το γκολ του Νολίτο στο 68’. Σε αντίθεση με το πρώτο μισό, οι καλές στιγμές ήταν πάντως σαφώς λιγότερες και σε δύο εξ αυτών οι Γκρίφιθς και ΜακΚάι-Στίβενς λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημία στην άμυνα της Σίτι. Ο Σανέ προσπάθησε να απαντήσει με μια εκτέλεση φάουλ και στο φινάλε ζήτησε πέναλτι, όμως το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγιέρο, Σανιά, Ανταραμπιόγιο, Κλισί, Μαφέο (62’ Νάβας), Ζαμπαλέτα, Φερνάντο, Γκουντογκάν, Νολίτο, Σανέ, Ιεανάτσο

Σέλτικ: Γκόρντον, Ιζαγκίρε, Σβιατσένκο, Σιμούνοβιτς, Λούστιγκ, Μπράουν, Άρμστρονγκ, Ρόμπερτς, Φόρεστ (51’ ΜακΚάι-Στίβενς), Ντεμπελέ (73’ Γκρίφιθς)