Ποκετίνο: «Να προχωρήσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ»

Την προσοχή του στη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ στρέφει πλέον ο Μαουρίσιο Ποκετίνο, όπως δήλωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την τελευταία αναμέτρηση της Τότεναμ στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Τετάρτη (7/12), 



Ποκετίνο: «Να προχωρήσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ»

Τα «σπιρούνια» δεν έχουν πλεόν ελπίδες πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης μετά την ήττα απέναντι στη Μονακό με 2-1, επιδιώκουν ωστόσο να μην ηττηθούν απέναντι στους «Ρώσους» ώστε να εξασφαλίσουν την τρίτη θέση που οδηγεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, με το τεχνικό του λονδρέζικου συλλόγου να θέτει υψηλά τον πήχη για την πορεία της ομάδας στην συγκεκριμένο ευρωπαϊκό τουρνουά.

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μπορούμε να συνεχίσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ για διάφορους λόγους. Πρώτον θα έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε περισσότερα παιχνίδια στο Γουέμπλεϊ, το οποίο θα είναι η έδρα μας την επόμενη σεζόν. Δεύτερον το ρόστερ εξοικειώνεται με το γεγονός της συμμετοχής σε διαφορετικές διοργανώσεις. Οι νεαροί παίκτες χρειάζονται τέτοιες εμπειρίες. Επίσης μαθαίνουμε να ζούμε με την πίεση, η οποία συνοδεύει τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις στα ευρωπαϊκά παιχνίδια»

«Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε μακριά στο Γιουρόπα Λιγκ. Δεν θα είναι εύκολο. Είναι μια σκληρή διοργάνωση με πολύ καλές ομάδες . Είναι βέβαια δύσκολο να αποδεχτούμε ότι μένουμε εκτός συνέχειας από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αλλά θα παλέψουμε για να βρεθούμε και του χρόνου ανάμεσα στου καλύτερους» δήλωσε ο Αργεντινός κόουτς.