Έβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (Ημίχρονο)

Με έναν απίθανο τρόπο τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το προβάδισμα στο «Γκούντισον Παρκ» απέναντι στην Έβερτον (0-1), με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να χρίζεται σκόρερ με τρομερό πλασέ και αρκετή μεγάλη δόση τύχης. Με 10 παίκτες θα έπρεπε να έχουν μείνει οι «κόκκινοι διάβολοι».



Έβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (Ημίχρονο)

Οι αλληλοκαλύψεις και το γρήγορο τρανζίσιον είναι στοιχεία που εντοπίσητκαν τόσο στο παιχνίδι της μίας όσο και της άλλης, αλλά το ίδιο ίσχυσε και για τα αρνητικά τους χαρακτηριστικά, με συνέπεια στην ουσία οι δύο πλευρές να αλληλο-εξουδετερώνονται για όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους.

Είναι χαρακτηριστικό πως παραλίγο να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς να έχουν σημειώσει τελική εντός στόχου, με την Έβερτον να μην φτάνει σε αυτή εξαιτίας της καθοριστικής πάσας που ως επί το πλείστον ήταν κακή, και την Γιουνάιτεντ λόγω της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας των παικτών του Ρόναλντ Κούμαν, που εκτός της φάσης του γκολ έμοιαζαν να παίζουν με το μαχαίρι στα δόντια. Το τελευταίο θα μπορούσε να ειπωθεί και για τον Μάρκος Ρόχο, που παραλίγο να κόψει τα πόδια του Ιντρίσα Γκέιγ με δολοφονικό εναέριο τάκλιν που πέρασε ατιμώρητο.

Στην στιγμή που κάνει την διαφορά για την ώρα, ο Ζλάταν έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο Στεκέλενμπουργκ άφησε λανθασμένα την εστία του, το πλασέ πέρασε από πάνω του και αφού χτύπησε στο δοκάρι και το αριστερό σίδερο, η μπάλα πέρασε την γραμμή στο 42', με τον Φούνες Μόρι να μην προλαβαίνει να απομακρύνει εγκαίρως.

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Σαπεκοένσε πριν την σέντρα, τη μνήμη των αδικοχαμένων ανθρώπων τίμησαν και οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ (σ.σ που δυστυχώς έχουν και δική τους ανάλογη κακή ανάμνηση) με σημαία που κρέμασαν στο γήπεδο.

Οι ενδεκάδες:

Έβερτον: Στεκέλενμπουργκ, Κόουλμαν, Γουίλιαμς, Φούνες Μόρι, Μπέινς, Μπάρι, Κλέβερλι, Γκέιγ, Μπολάσι, Μιραλάς, Λουκάκου.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Τζόουνς, Ρόχο, Νταρμιάν, Κάρικ, Ερέρα, Μχιταριάν, Πογκμπά, Μαρσιάλ, Ιμπραΐμοβιτς.