Σάουθγκεϊτ: «Τιμή μου που ανέλαβα την Αγγλία»

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είναι από χθες (31/11) και με τη... βούλα ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αγγλίας και στην επίσημη παρουσίασή του σήμερα, φρόντισε να αναλύσει το πλάνο του, απαντώντας παράλληλα σε όλα τα ερωτήματα που υπήρχαν για τη νέα εποχή στα «τρία λιοντάρια».



Σάουθγκεϊτ: «Τιμή μου που ανέλαβα την Αγγλία»

Πρόθμος να μιλήσει για όλους και για όλα αναφορικά με τα όσα θέλει να κάνει ως νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αγγλίας, εμφανίστηκε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στο νέο του ρόλο, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Ο Άγγλος κόουτς αναφέρθηκε στο πλάνο του, τους όρους του συμβολαίου του και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με το εθνικό συγκρότημα.

«Είναι μία τεράστια τιμή και μία μεγάλη ευκαιρία να βοηθήσω μία νεαρή ομάδα να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια. Νομίζω είδαμε στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια μία μεγάλη προοπτική μεταξύ των παικτών. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες σε αυτή τη δουλειά και ανυπομονώ να αρπάξω την ευκαιρία. Το να πάρω αυτή τη δουλειά είναι μία τιμή, αλλά πραγματικά το θέλω, η σκληρή δουλειά ξεκινάει τώρα, θέλω να πετύχω σε αυτή τη δουλειά. Υπάρχουν τόσα πολλά που περιμένω να γίνουν τα επόμενα χρόνια»

«Φυσικά είχα μία μεγάλη ενημέρωση τις τελευταίες εβδομάδες αναφορικά με τις λεπτομέρειες της δουλειάς, σε κάθε τομέα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια αδύνατη δουλειά. Νομίζω το είπα και πριν μερικές εβδομάδες, κάποιες δουλείες είναι πιο δύσκολες από άλλες, κάποιες πιο περίπλοκες, αυτή είναι μία από αυτές. Είναι ένα μεγάλο ενδιαφέρον για όλους και αυτό έρχεται με μεγάλη υπευθυνότητα, αλλά είμαι έτοιμος να το αντιμετωπίσω».

Αναφορικά με το επιτελείο που θα τον πλαισιώσει, δήλωσε:

«Όλα επιβεβαιώθηκαν σε προσωπικό επίπεδο χθες, επομένως δουλεύουμε πάνω σε αυτό και ελπίζουμε να κάνουμε κάποιες ανακοινώσεις σύντομα, αλλά αυτή τη στιγμή τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί.

«Νομίζω πως όλοι ξέρουν πόσο σημαντικός είναι ο Στιβ Χόλαντ για μένα, σε επίπεδο δουλειάς έχουμε κάνει πολλά πράγματα τα προηγούμενα χρόνια και τις προηγούμενες εβδομάδες. Δεν είναι κρυφό, αλλά αυτή τη στιγμή όλα βρίσκονται σε εξέλιξη».

Για το αν ο Γουέιν Ρούνεϊ θα παραμείνει αρχηγός, ο Σάουθγκεϊτ ήταν ξεκάθαρος:

«Ο Γουέιν Ρούνεϊ είναι ο αρχηγός της Αγγλίας, το είπα και όταν ήμουν υπηρεσιακός. Τον επέλεξα να ξεκινήσει στα δύο από τα τέσσερα ματς που είχαμε. Είναι προφανές ότι ο Γουέιν δεν θα ξεκινάει σε κάθε παιχνίδι. Χρειάζόμαστε άλλους ηγέτες στην ομάδα και το έχω πει εδώ και μήνες».

Ενδιαφέρουσα ήταν η αποκάλυψη του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού σχετικά με τους όρους του συμβολαίου του:

«Δεν υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης. Νομίζω είναι σημαντικό Προφανώς και θέλω να πετύχω στο ρόλο μου. Υπάρχει μεγάλη προοπτική στην ομάδα, αλλά έχουμε σκληρή δουλειά μπροστά μας. Πρέπει να προκριθούμε στο Μουντιάλ και έχουμε περίπου 70 μέρες μαζί για να προετοιμάσουμε την ομάδα και να την φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

«Θέλω μία εθνική ομάδα που να ενθουσιάζει το κοινό και θα το κάνει περήφανο. Εάν το πετύχουμε, είμαστε στο σωστό μονοπάτι. Δεν πρέπει να πάρουμε την πρόκριση ως δεδομένη, δεν προκρινόμαστε πάντα στις διοργανώσεις. Ξεκάθαρα ο στόχος είναι να πάμε παρακάτω από αυτό που κάναμε το τελευταίο διάστημα. Έχω αυτή την εμπειρία και σαν παίκτης και σαν προπονητής».

«Είναι στιγμές στη ζωή σου όταν όλες σου οι εμπειρίες στην ηγεσία έρχονται στο προσκήνιο. Το να ηγείσαι είναι σημείο-κλειδί. Χρειάζεται να χτίσουμε και να βελτιωθούμε. Οι παίκτες έχουν μία επιθυμία να είναι μία κορυφαία ομάδα. Χρειάζεται ένα ξεκάθαρο στυλ παιχνιδιού. Θέλουμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν γίνεται χωρίς να γινόμαστε απειλή στο αντίπαλο τέρμα».