Μόνιμος, για μια τετραετία, ο Σάουθγκεϊτ!

Συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών με την FA υπέγραψε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αναλαμβάνοντας μονίμως το «τιμόνι» της εθνικής Αγγλίας μετά τα τέσσερα παιχνίδια που πέρασε στον πάγκο της ως υπηρεσιακός.

Μόνιμος, για μια τετραετία, ο Σάουθγκεϊτ!

Ο Άγγλος τεχνικός κέρδισε τους ανθρώπους της ομοσπονδίας το τελευταίο διάστημα, μετά την απομάκρυνση του Σαμ Άλαρνταϊς λόγω του σκανδάλου που είχε ξεσπάσει, και στην ουσία υπέγραψε... έναν χρόνο για κάθε παιχνίδι που «υπηρέτησε» ως προσωρινός. Έτσι θα είναι ο άνθρωπος που καλείται όχι μόνο να στείλει την Αγγλία στο Μουντιάλ, αλλά και να καθίσει στην άκρη του πάγκου στα παιχνίδια της εκεί, καθώς επίσης να κάνει το... repeat στο Euro 2020.

Το πρώτο του παιχνίδι με το συμβόλαιο ανά χείρας θα είναι το φιλικό κόντρα στην εθνική Γερμανίας στο Ντόρτμουντ στις 22 Μαρτίου 2017, ενώ το πρώτο επίσημο αυτό με την Λιθουανία στο «Γουέμπλεϊ» στις 26 του ίδιου μήνα.

Στο μίνι βιογραφικό του στην σχετική ανακοίνωση αναγράφεται -λίγο πιο κάτω από την ποδοσφαιρική του καριέρα- πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην δημιουργία του προπονητικού των «τριών λιονταριών», St. George's Park, ενώ φυσικά γίνεται ξεχωριστή αναφορά για τον ρόλο που έπαιξε στην Κ21 (ανέλαβε το 2013 αφήνοντας το πόστο του επικεφαλής στον τομέα της ανάπτυξης), με την οποία έφτασε σε δύο τελικούς του σχετικού ηλικιακού Euro, κατέκτησε το τρόπαιο της Τουλόν πέρυσι και σημείωσε ρεκόρ Ευρώπης με έξι διαδοχικές προκρίσεις σε σημαντικές διοργανώσεις.