Δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε... άνετα η Λίβερπουλ!

Έχοντας πλέον καινούργιο νεότερο ποδοσφαιριστή που σκοράρει σε επίσημο παιχνίδι της, τον Μπεν Γούντμπερν, και οφείλοντας πολλά στον Ντιβόκ Οριγκί που άνοιξε τον δρόμο, η Λίβερπουλ αν και έμοιαζε ικανή να αποκλειστεί για πάρα πολλή ώρα, έφτασε σε μία άνετη επικράτηση, 2-0 την Λιντς, και πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ.



Δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε... άνετα η Λίβερπουλ!

Τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στο δεύτερο η ομάδα του Γκάρι Μονκ έδειχνε πως μπορούσε να κάνει την ζημιά, δημιουργώντας αρκετές φάσεις που για λίγο δεν έβρισκαν τον στόχο.

Στο πρώτο μέρος ήταν ο Σιμόν Μινιολέ που έσωσε την κατάσταση, ενώ στο δεύτερο ήταν ο Βέλγος εκείνος που παραλίγο να βάλει σε δύσκολη θέση τους «κόκκινους». Ο Ρουφ βρήκε το δοκάρι για τους φιλοξενούμενους, ενώ ίδια κατάληξη είχε και κεφαλιά του Ζίνι Βαϊνάλντουμ.

Εν τέλει το γκολ ήρθε στο 75' από τον Οριγκί, που πίστωσε την ασίστ σε έναν άλλο πιτσιρικά, τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, για να ακολουθήσει και ο 17χρονος πρωταγωνιστής της βραδιάς, Γούντμπερν, ο οποίος για 98 ημέρες ξεπέρασε τον Μάικλ Όουεν... του 1997, γενόμενος ο νεαρότερος στην ιστορία του συλλόγου που βρίσκει δίχτυα σε επίσημο ματς, κάνοντας το 2-0.

Ο Γούντμπερν δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί, καθώς με τις εμφανίσεις του -αυτές της προετοιμασίας είχαν συνοδευτεί με δύο γκολ- δείχνει πως κερδίζει πόντους στην εκτίμηση του Γερμανού.

Η Λιντς θα μπορούσε να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για κάτι καλύτερο, πράγμα που άξιζε, όμως ακυρώθηκε τέρμα του Γουντ. Κόντρα στην ομάδα που ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα αγωνίστηκε για λίγο ο Τζέιμς Μίλνερ (σ.σ πέρασε αλλαγή), έχοντας ήδη γνωρίσει μέχρι εκείνο το σημείο την αποθέωση από τους ταξιδιώτες οπαδούς.

Οι συνθέσεις:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μορένο, Κλάβαν, Λούκας, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στιούαρτ (67' Γούντμπερν), Ετζάρια (82' Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Τσαν, Μανέ, Οριγκί (90' Γκρούγιτς)

Λιντς: Σιλβέστρι, Μπεράρντι, Κούπερ (46' Έιλινγκ), Μπάρτλεϊ, Τέιλορ, Βιεϊρά, Ο'Κέιν (28' Φίλιπς), Σακό, Ντάλας (62' Γουντ), Ρουφ, Ντουκαρά