«Ο κόσμος δεν εκτιμά τη δουλειά του Σάντσες»

Το εγκώμιο του Αλέξις Σάντσες έπλεξε σε δηλώσεις του ο Καρλ Τζένκινσον, υπογραμμίζοντας πως η δουλειά που κάνει ο Χιλιανός μέσα στο γήπεδο περνά απαρατήρητη.



«Ο κόσμος δεν εκτιμά τη δουλειά του Σάντσες»

Νέο ρόλο στα πλάνα του Αρσέν Βενγκέρ έχει πλέον ο Αλέξις Σάντσες. Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο 27χρονος επιθετικός δεν αγωνίζεται στην οικεία του θέση, αντιθέτως ο Αλσατός τεχνικός τοποθετεί τον Χιλιανό στην κορυφή της επίθεσης.

Αυτό όμως δεν δείχνει να επηρεάζει στο ελάχιστο την αποδοτικότητά του, με τον Χιλιανό να μετρά ήδη δέκα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, όντας φέτος ο πρώτος σκόρερ της Άρσεναλ. Ο Σάντσες έχει τον τρόπο να μπαίνει στις φάσεις, κυρίως χάρη στην εργατικότητά του και την κίνηση χωρίς τη μπάλα.

Όπως τονίζει ο Καρλ Τζένκινσον, ο Σάντσες κάνει πολλά περισσότερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εκτός από το να σκοράρει: «Είναι ευχαρίστηση να παίζεις πίσω από ένα τέτοιο παίκτη. Είναι φανταστικός και δουλεύει πολύ σκληρά. Ο κόσμος ξέρει τι προσφέρει και τι μπορεί να δώσει, όμως δεν εκτιμά κάποιες φορές το πόσο σκληρά δουλεύει. Πάντα κοιτούν αυτά που μπορεί να κάνει με τη μπάλα, αλλά η εργατικότητα του είναι εξαιρετική», δήλωσε για τον Χιλιανό συμπαίκτη του ο δεξιός οπισθοφύλακας των «κανονιέρηδων».