Από τα χαμηλά… στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ!

Μπορεί για πολλούς ποδοσφαιριστές η καταξίωση στην κορυφαία τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαιρου να είναι ένα όνειρο, ωστόσο αυτό δεν έρχεται αμέσως και χωρίς τις όποιες δυσκολίες πρωτίστως! Η υπομονή αλλά και η επιμονή είναι συνήθως απαραίτητα στοιχεία, ώστε να φτάσει κάποιος στο «ταβάνι» της Πρέμιερ Λιγκ. Το england365 παρουσιάζει τους 12 παίκτες που αγωνίζονται τώρα στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας περάσει ήδη από τις πέντε μεγαλύτερες ποδοσφαιρικά βαθμίδες του Νησιού…



Από τα χαμηλά… στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ!

Mαρκ Πιού, Μπόρνμουθ

Ευρισκόμενος στα «κεράσια» από το 2010 μέχρι σήμερα, ο 29χρονος μέσος έχει βιώσει εξ ολοκλήρου την ποδοσφαιρική ανόρθωση της ομάδας της νότιας Αγγλίας. Πριν γίνει αυτό ωστόσο, τα περάσματα του από Μπέρι και Μπέρνλι, σε συνδυασμό με τους ενίοτε δανεισμούς του (σε Λούτον, Χέρφορντ και Κιντερμίνστερ) τον βοήθησαν να πάρει… γεύση και εμπειρίες από κάθε ποδοσφαιρική κατηγορία.

Άσλεϊ Μπαρνς, Μπέρνλι

Η πορεία προς την μεγάλη τη τάξει κατηγορία με τους «clarets» δεν ήταν .. στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά μάλλον με πολλούς δανεισμούς και υπομονή μέχρι αυτό να συμβεί! Από την Πλύμουθ Αργκάιλ το 2007 και τους 5(!) δανεισμούς σε διάστημα τριών χρόνων, η καθιέρωση του στην Μπράιτον και η αγωνιστική του βελτίωση του έδωσε το «πάτημα» για την Μπέρνλι το 2014, με την οποία ευελπιστεί να παραμείνει και την επόμενη σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τζορτζ Μπόιντ, Μπέρνλι

Όταν στην πρώτη του χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ σκόραρε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι με τη φανέλα της Μπέρνλι (2015, 1-0), πιθανώς και ο ίδιος να ένιωθε κατά κάποιο τρόπο... δικαιωμένος για αυτήν την στιγμή! Άλλωστε, πέντε χρόνια με την Στίβενεϊτζ στην κατηγορία της Κόνφερενς, αλλά και έξι ακόμα ως παίκτης της Πίτερμπρο, με την οποία «ανέβηκε» στην Τσάμπιονσιπ, δεν ήταν λίγα, για να έρθει έκτοτε η Χαλ και ακολούθως η ομάδα του «Τερφ Μουρ» για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Γιανίκ Μπολάσι, Έβερτον

Mια ακόμα περίπτωση δικαίωσης και κλιμακωτής ανόδου στην πορεία ενός ποδοσφαιριστή. Στην περίπτωση του Κονγκολέζου βέβαια, η πρόοδος ήταν σχετικά γρήγορη: μπορεί στα 16 του να αγωνιζόταν στην Ράσντεν, όμως από το 2012, στα 23 του (και για μια «γεμάτη» τετραετία) φόρεσε τη φανέλα της Κρίσταλ Πάλας, παλεύοντας σήμερα για την καθιέρωση του στην Έβερτον και με ελπίδες για το αγωνιστικό βήμα παραπάνω.

Σαμ Κλούκας, Χαλ

Αν και μόλις 26 ετών, έχει καταφέρει ήδη να περάσει και από τις πέντε μεγαλύτερες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου! Είναι χαρακτηριστικό πως με εξαίρεση την Χέρεφορντ και τη διετία 2011-13, ο Άγγλος μέσος έχει παραμείνει μόλις μια χρονιά σε Νέτλχαμ, Λίνκολν, Μάνσφιλντ, Τσέστερφιλντ και φέτος βρίσκεται στη Χαλ. Ο ίδιος φυσικά ευελπιστεί να παραμείνει στις «τίγρεις» και αυτές παράλληλα στην ανώτατη κατηγορία, γνωρίζοντας βέβαια πως το έργο της ομάδας του για παραμονή δεν θα είναι καθόλου εύκολο...

Μπεν Χάμερ, Λέστερ

H περίπτωση του εν λόγω γκολκίπερ είναι εξίσου αξιοσημείωτη, καθώς από την Ρέντινγκ και την Πρέμιερ Λιγκ (τη σεζόν 2006/07), κατάφερε να... υποβιβαστεί στην Τσάμπιονσιπ και τις χαμηλότερες από αυτήν βαθμίδες (αποτελώντας μέρος των Τσάρλτον, Κρόουλι, Έξετερ), για να φτάσει ξανά στο απόγειο της μεγάλης κατηγορίας το 2015 με τη Λέστερ! Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται δανεικός από τις «αλεπούδες» στην Μπρίστολ Σίτι.

Τζορτζ Φρεντ, Μίντλεσμπρο

Μετά από μια περιήγηση επτά χρόνων σε εννιά διαφορετικές ομάδες, ο 29χρονος αριστερός μπακ βρήκε το ποδοσφαιρικό του... λιμάνι στη Μίντλεσμπρο, το 2012, καταφέρνοντας φέτος για πρώτη φορά (με την επιστροφή της ομάδας του Ρίβερσαϊντ στα μεγάλα σαλόνια) να αγωνιστεί σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ.

Μπεν Γκίμπσον, Μίντλεσμπρο

Ένας ακόμα παίκτης της «Μπόρο» στην εν λόγω λίστα. Ταγμένος στη Μίντλεσμπρο από πιτσιρικάς ακόμα, ο δανεισμός του κατά καιρούς σε Πλίμουθ, Γιόρκ Σίτι και Τράνμιρ (δυο φορές), τον «έψησε» στις μικρότερες κατηγορίες μέχρι να καταφέρει να παίξει στον λαμπερό κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ. Όλα αυτά και ενώ είναι 23 χρονών ακόμα…

Τζόρνταν Ρόουντς, Μίντλεσμπρο

Η φετινή είναι η παρθενική του παρουσία στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας. Ξεκινώντας από τα ποδοσφαιρικά τμήματα της Χαλ, καταλυτική ήταν η πορεία του σε Χάντερσφιλντ και έκτοτε σε Μπλάκμπερν (σε αμφότερες για μια τετραετία) για να έρθει εν τέλει η… προαγωγή του σε αγωνιστικό επίπεδο..

Άλεξ ΜακΚάρθι, Σαουθάμπτον

Έχοντας περάσει από 12(!) ομάδες σε διάστημα 10 ετών, το βιογραφικό του Άλεξ ΜακΚάρθι είναι αναμφίβολα από τα πιο ενδιαφέροντα σε παίκτες που συναντάμε στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Το παράδοξο ωστόσο είναι οι 26 συνολικά συμμετοχές του στην κορυφαία κατηγορία επιμερίζονται σε τέσσερεις διαφορετικούς συλλόγους (συγκεκριμένα, τις Ρέντινγκ, ΚΠΡ, Κρίσταλ Πάλας και Σαουθάμπτον)!

Ντάρεν Ράντολφ, Γουέστ Χαμ

Ο Ιρλανδός κίπερ βρίσκεται εδώ και δυο χρόνια στο Λονδίνο και τα σφυριά», αν και το… «κλου» του αποτελεί το εξαετές (2004-2010) πέρασμα του στην Τσάρλτον, με την οποία αγωνίστηκε (κατά πτωτική σειρά) στις τρεις μεγάλες ποδοσφαιρικές κατηγορίες.

Τζόρνταν Πίκφορντ, Σάντερλαντ

Πιθανώς ο ορισμός του ποδοσφαιρικού limit-up στο Νησί: Αγωνίστηκε κατά σειρά σε Κόνφερενς (με Ντάρλινγκτον και Άλφρετον), Λιγκ 2 (με Μπέρτον Άλμπιον), Λιγκ 1 (Μπράντφορντ) και Τσάμπιονσιπ (με Πρέστον), ώστε να έρθει φέτος η καθιέρωση με τη Σάντερλαντ, αφού ελλείψει του τραυματία Μανόνε υπολογίζεται ως μόνιμος πλέον κάτω από τα δοκάρια των «μαυρόγατων».