Εκμεταλλεύτηκε την... ασχήμια της και επέστρεψε!

Σαουθάμπτον και Έβερτον δεν βρίσκονται και στο καλύτερο φεγγάρι τους όσον αφορά (και) τα αποτελέσματα, αλλά το μεταξύ τους ματς ανέδειξε νικητή. Επωφελούμενοι γκολ του Τσάρλι Όστιν στα 42'' οι «Άγιοι» επικράτησαν με σκορ 1-0 των «ζαχαρωτών» στην επιστροφή του Ρόναλντ Κούμαν ως αντίπαλος στο «St Mary's» και τα βύθισαν ακόμη περισσότερο στην δυστυχία τους...



Εκμεταλλεύτηκε την... ασχήμια της και επέστρεψε!

Στην βαθμολογία η Σαουθάμπτον έφτασε τους 17 με νίκη μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα, για τρίτο παιχνίδι μακριά από τη νίκη οι φιλοξενούμενοι (19β.).

Με την συμπλήρωση 42 δευτερολέπτων οι οπαδοί της Σαουθάμπτον σηκώθηκαν για να πανηγυρίσουν το γρηγορότερο γκολ της ομάδας τους από τον Απρίλιο του 2014, στα 54'' και πάλι κόντρα στην Έβερτον, όταν ο Τσάρλι Όστιν βρέθηκε σε ιδανικό σημείο για να βρει δίχτυα με ένα απλό τελείωμα, από σέντρα του νεαρού Τζος Σιμς που ξεπλήρωσε κατευθείαν την εμπιστοσύνη του Κλοντ Πιελ.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα είχαν την ανωτερότητα και για τα επόμενα 20-25 λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να αρχίζουν από εκείνο το σημείο και μετά να κάνουν τις προσπάθειές τους ώστε να γίνει το πρώτο βήμα για την ανατροπή. Πάντως δεν το κατάφεραν με επιτυχία, καθώς εκτός του προβλήματος στην κυκλοφορία, Κόουλμαν, Μπάρκλεϊ και Γκέιγ έχασαν μοναδικές στιγμές για το 1-1.

Το δεύτερο μέρος λίγο έλειψε να ξεκινήσει με ακόμη ένα γρήγορο τέρμα, πιο αργό από εκείνο του πρώτου, αλλά ο Χόιμπιεργκ είδε την προσπάθειά του να σταματάει στο «κάδρο» της εστίας. Αυτή δεν ήταν και η μοναδική ευκαιρία για το 2-0, ενώ ο Ρομέλου Λουκάκου και η επίθεση της Έβερτον έδειχναν να έχουν μείνει στο Μέρσεϊσαϊντ, με τον σκόρερ Όστιν να αναρωτιέται «how the F did he save that» (σ.σ σε... light μετάφραση: πώς το έβγαλε αυτό) όταν ο Στεκέλενμπουργκ απέκρουσε κεφαλιά του, η οποία έμοιαζε με βέβαιο γκολ. Ο Ολλανδός ήταν και ο ένας από τους κύριους λόγους που δεν διπλασιάστηκαν τα τέρματα της Σαουθάμπτον στο 81', αποκρούοντας σουτ του Γουόρντ-Πρόουζ. Ο άλλος ήταν ο Γιαγκέλκα, που έδιωξε πάνω στην γραμμή με την μπάλα να παίρνει παράξενη τροχιά.

Ευκαιρία για να κλέψει τον βαθμό είχε ο Κέβιν Μιραλάς στις καθυστερήσεις, αλλά η εξαιρετική ατομική ενέργεια δεν συνοδεύτηκε από ανάλογη πάσα στον Λουκάκου ή σουτ προς την εστία, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να κάνει κάτι στο... ενδιάμεσο.

Οι συνθέσεις:

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Σέντρικ, Φόντε, Φαν Ντέικ, Μπέρτραντ, Ρομέου, Γουόρντ-Πρόουζ, Σιμς (84' ΜακΚουίν), Ρέντμοντ (79' Κλασί), Χόιμπιεργκ, Όστιν (89' Λονγκ)

Έβερτον: Στεκέλενμπουργκ, Κόουλμαν, Γιαγκέλκα, Γουίλιαμς, Μπέινς (83' Βαλένσια), Μπάρι, Γκέιγ, Μπολάσι, Μπάρκλεϊ (71' Μιραλάς), Λένον (65' Ντεουλοφέου), Λουκάκου