Βήμα πρόκρισης με κορυφαίο Ρούνεϊ

Φτάνοντας στα 39 τέρματα για να γίνει ο πρώτος σκόρερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στα 248 συνολικά, ένα λιγότερο από τον ρέκορντμαν, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ο Γουέιν Ρούνεϊ βοήθησε στο 4-0 επί της Φέγενορντ. Έναν βαθμό χρειάζονται πλέον οι «κόκκινοι διάβολοι» για πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.  



Βήμα πρόκρισης με κορυφαίο Ρούνεϊ

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πέτυχε το στόχο της σε ένα παιχνίδι ήταν μεν κρίσιμο, αλλά δεν έδειξε να προκαλεί άγχος στους ποδοσφαιριστές του Πορτογάλου κόουτς. Σε αργό τέμπο, δίχως βιαστικές και ανούσιες κινήσεις, ναι μεν δεν απείλησε ουσιαστικά μέχρι τη φάση του γκολ, όμως η Γιουνάιτεντ αυτή τη φορά είχε και την τύχη με το μέρος της, ένα θέμα, άλλωστε, που είχαν θίξει τα μέλη της ομάδας. Η Φέγενορντ, που ήταν αρκετά κλεισμένη πίσω, στο 26ο βρήκε χώρο να τρέξει με τον Ελία από δεξιά, αυτός έκανε το γύρισμα στον Κάρσντροπ που σούταρε πάνω στον Ρομέρο και στη συνέχεια ο Ντιρκ Κάουτ με γυριστό σουτ κέρδισε κόρνερ στην πρώτη σημαντική στιγμή της αναμέτρησης! Το γκολ για τους «κόκκινους διαβόλους» είχαν την ελαφριά υπεροχή και επέλεξαν το υπομονετικό ποδόσφαιρο για να παίξουν, ήρθε στο 35', όταν ο Ρούνεϊ έκανε την κούρσα από αριστερά και αφού άλλαξε τη μπάλα με τον Ζλάταν, βρέθηκε σε θέση βολής για το 1-0!

Το γκολ με το οποίο η Γιουνάιτεντ είχε αποκτήσει το προβάδισμα, είχε προσφέρει ηρεμία σε ομάδα και κόσμο στο Ολντ Τράφορντ. Σε συνδυασμό με την αδυναμία της Φέγενορντ να επιβληθεί και να παίξει όπως θα ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, φαινόταν εύκολη η δουλειά των παικτών του Μουρίνιο. Μάλιστα, στο 50ο λεπτό με πανέξυπνο πλασέ ο Μάτα προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Τζόουνς, ο οποίος όμως αντέδρασε σωστά, ενώ, ο Χένρικ Μκιταριάν κέρδιζε πόντους με τον τρόπο που ένωνε τη μεσαία γραμμή με την επίθεση και τη διάθεση που επιδείκνυε εκείνος για το κάτι παραπάνω στο χορτάρι. Στο 60' ο Αρμένιος το... παράκανε όταν βρέθηκε από αριστερά μέσα στην περιοχή και σούταρε στην εξωτερική πλευρά της εστία των Ολλανδών, με το δεύτερο γκολ να έρχεται τελικά στο 69'. Από την πίεση του Κάρικ και το λάθος στην άμυνα της Φέγενορντ, η ωραία συνεργασία των Ζλάταν και Ρούνεϊ έβγαλε «φάτσα» με το γκολ τον Μάτα που σε κενή εστία έκανε το 2-0. Αμέσως μετά, ο Ιμπραΐμοβιτς έχασε τετ-α-τετ, όμως ο Σουηδός πήρε το αίμα του πίσω στο 75ο λεπτό, όταν ο Τζόουνς έχασε τη μπάλα κάτω από το κορμί του και τη μάζεψε από τα δίχτυα του για τρίτη φορά. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Λίνγκαρντ με χαμηλό αριστερό σουτ.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1.Φενέρμπαχτσε 10

2.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9

3.Φέγενορντ 7

4.Ζόρια 2

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Βαλένσια, Τζόουνς, Μπλιντ, Σο, Κάρικ, Πογκμπά, Μάτα (70' Ράσφορντ), Ρούνεϊ (82' Ντεπάι), Μκιταριάν (82' Λίνγκαρντ), Ιμπραΐμοβιτς

Φέγενορντ: Τζόουνς, Κάρσντορπ, Χάιντεν, Κάουτ (61' Μπεργκίς), Γιέργκενσεν (73' Κράμερ), Βιλένα, Ελία, Νέλομ, Τάπια, Τόορνστρα (78' Μπασατσίκογλου), Ντάμερς