Για τη νίκη-πρωτιά η Σαουθάμπτον

Τη νίκη που θα την εδραιώσει μόνη της στην κορυφή του ενδέκατου (Κ) γκρουπ θα επιδιώξει απόψε (24/11, 20:00 ώρα Ελλάδος) η Σαουθάμπτον, η οποία φιλοξενείται από τη Σπάρτα Πράγας στην «Γκενεράλι Αρένα» για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.



Για τη νίκη-πρωτιά η Σαουθάμπτον

Οι «¶γιοι» απέχουν δύο βαθμούς από τους σημερινούς γηπεδούχους, τους οποίους είχαν κερδίσει στην πρεμιέρα με το εμφατικό 3-0 στο «Σεντ Μέρις», κάτι που, όπως φαίνεται, αφύπνισε την ομάδα της τσεχικής πρωτεύουσας, καθώς έκτοτε σημείωσε τρεις διαδοχικές νίκες στο θεσμό που την κατέστησαν πρωτοπόρο του γκρουπ με 9 πόντους (έναντι 7 των ¶γγλων).

Αμφότεροι οι σύλλογοι προέρχονται από εντός έδρας νίκες στα παιχνίδια της προηγούμενης αγωνιστικής, με τη Σαουθάμπτον να επικρατεί της Ίντερ (2-1) και τη Σπάρτα να κερδίζει κι εκείνη τη Χάποελ Μπερ Σεβά (2-0), νίκες οι οποίες τους χρίζουν μέχρι στιγμής φαβορί για την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση των «32».

 Όσον αφορά τις πρόσφατες εγχώριες υποχρεώσεις τους, η αγγλική ομάδα ήρθε ισόπαλη (0-0) στο γήπεδό της με τη Λίβερπουλ και βρίσκεται μετά από 12 αγωνιστικές στην 11η θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ με 14 βαθμούς, ενώ οι Τσέχοι κέρδισαν στην έδρα τους για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματός τους την Καρβινά (3-0), παραμένουν όμως, στην 5η θέση και το μείον 7 από την πρώτη, Βικτόρια Πλζεν.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ισπανός διαιτητής, Χεσούς Μανθάνο.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων:

Σπάρτα Πράγας: Ο υπηρεσιακός τεχνικός της Σπάρτα, Νταβίντ Χόλουμπεκ, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ματέι Πούλκραμπ (κεντρικός επιθετικός), ενώ από ίωση ταλαιπωρούνται δύο έμπειροι και πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές της ομάδας, ο αρχηγός, Νταβίντ Λάφατα (κεντρικός επιθετικός), αλλά και ο Μάριο Χόλεκ (κεντρικός μεσοαμυντικός), η συμμετοχή των οποίων κρίνεται αμφίβολη.

Σαουθάμπτον: Ο Κλοντ Πιέλ δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ζερεμί Πιέντ (πλάγιος μεσοαμυντικός) και Ματ Τάργκετ (αριστερός μπακ), ενώ για λόγους τακτικής δεν πήρε μαζί του στην Πράγα τον αρχηγό της ομάδας, Ζοσέ Φόντε (κεντρικός αμυντικός), καθώς και τους Ντούσαν Τάντιτς (μεσοεπιθετικός) και Χάρισον Ριντ (μέσος).

Πιθανές εντεκάδες:

Σπάρτα Πράγας: Κούμπεκ, Καραβάεφ, Μάζουχ, Μίχαλ Κάντλετς, Κόστα, Γιούλις, Μάρετσεκ, Φρίντεκ, Χόλτσερ, Ντότσκαλ, Βάτσλαβ Κάντλετς.

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Μαρτίνα, Γιοσίντα, Φαν Ντέικ, ΜακΚουίν, Ρομέου, Γουόρντ-Πράους, Χόιμπεργκ, Ρέντμοντ, Ροντρίγκεζ, Λονγκ.