Γκουαρδιόλα: «Συγκεντρωνόμαστε στην Πρέμιερ Λιγκ»

Την προσοχή του στο αγγλικό πρωτάθλημα ανέφερε πως θα στρέψει πλέον ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, ύστερα από την πρόκριση και μαθηματικά στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως ο ίδιος δήλωσε μετά το ισόπαλο 1-1 στη Γερμανία απέναντι στην Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ.



Γκουαρδιόλα: «Συγκεντρωνόμαστε στην Πρέμιερ Λιγκ»

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρεθούμε στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Το πρώτο μέρος της χρονιάς είναι πολύ σημαντικό, δηλαδή, το να προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Το καταφέραμε και τώρα μπορούμε να συγκεντρωθούμε στην Πρέμιερ Λιγκ», είπε ο Ισπανός προπονητής των «πολιτών», οι οποίοι μετά το τέλος της πέμπτης αγωνιστικής «καπάρωσαν» τη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου, πίσω από την Μπαρτσελόνα.

 «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με όλα τα παιχνίδια που κάναμε. Ήμουν προπονητής στη Γερμανία και ξέρω πόσο δύσκολη ομάδα είναι η Γκλάντμπαχ. Παρ’ όλα αυτά, πετύχαμε το στόχο μας και για αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα», συμπλήρωσε ο 45χρονος κόουτς.

Παράλληλα, σε σχετική ερώτηση που του απευθύνθηκε για την κακή απόδοση της Σίτι στο πρώτο ημίχρονο, ο Γκουαρδιόλα απάντησε:

«Κάποιες φορές δεν έχει να κάνει με την τακτική. Εννοείται πως οι τακτικές είναι σημαντικές, όμως ο λόγος που δεν παίξαμε καλά σε κάποια χρονικά σημεία του πρώτου μέρους είναι άλλος. Οι ποδοσφαιριστές μου ξέρουν ποιος είναι και πρόκειται να βελτιωθούν πάνω σε αυτό το κομμάτι», ενώ αναφορικά με τον Σέρχιο Αγουέρο που έδειξε να έχει πρόβλημα με το πόδι του στο τέλος του παιχνιδιού, καθώς κούτσαινε, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός λέγοντας:

«Προφανώς δέχθηκε κάποιο χτύπημα, αλλά είναι εντάξει».