Έκλεισε θέση για τους «16» η Σίτι!

Ο στόχος επετεύχθη! Η Μάντσεστερ Σίτι ήρθε ισόπαλη 1-1 στη Γερμανία με αντίπαλο την Γκλάντμπαχ και εξασφάλισε τη συμμετοχή της- ως δεύτερη του ομίλου- στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.  



Έκλεισε θέση για τους «16» η Σίτι!

Μέτριο πρώτο ημίχρονο για τους «πολίτες», οι οποίοι έμειναν πίσω στο σκορ από τον Ράφαελ στο 24', όμως ισοφάρισαν στην εκπνοή με τον Νταβίντ Σίλβα. Πιο κινητικοί στην επανάληψη, είχαν τις ευκαιρίες για την ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφεραν. Να σημειωθεί επίσης ότι οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Στιντλ στο 52' και του Φερναντίνιο στο 63'.

Με το βαθμό αυτό, η Σίτι εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, παραμένοντας στο +3 από τους Γερμανούς, μία αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων (σ.σ. υπερτερεί στην ισοβαθμία).

Η βαθμολογία:

1)Μπαρτσελόνα 12

2)Μάντσεστερ Σίτι 8

3)Γκλάντμπαχ 5

4) Σέλτικ 2

Το ματς

Ακόμη και στο ημίχρονο που… δεν της πήγε όπως θα ήθελε, η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε τρόπο να αντιδράσει. Αν και στη μεγαλύτερη διάρκεια του ημιχρόνου οι ποδοσφαιριστές του Πεπ Γκουαρντιόλα είχαν την κατοχή της μπάλας έως και 64%, εντούτοις δυσκολεύτηκαν πολύ να… ταρακουνήσουν την αντίπαλη εστία.

Αντίθετα, οι Γερμανοί φαίνονταν πιο άνετοι στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν από νωρίς, παίρνοντας παράλληλα το προβάδισμα με το γκολ του Ράφαελ στο 24'. Οι «πολίτες» αναγκάστηκαν να ανοιχτούν και να κυνηγήσουν την άμεση ισοφάριση. Η μέτρια εικόνα τους δεν άλλαξε πολύ στα εναπομείναντα λεπτά, με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 40' και 45', όπου άλλωστε κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με το γκολ του Νταβίντ Σίλβα στην εκπνοή του πρώτου μέρους.

Με την αυτοπεποίθηση- για πρώτη φορά σήμερα- στα ύψη, οι παίκτες του Γκουαρντιόλα βγήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο με ξεκάθαρο στόχο να ολοκληρώσουν την ανατροπή. Η πρώτη απειλή καταγράφηκε στο 51' όταν ο Στέρλινγκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως- σωστά- ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ ως οφσάιντ!

Οι «πολίτες» έδειξαν επιτέλους τα δόντια τους, ενώ το πράγμα έγινε πιο εύκολο ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Στιντλ υπέπεσε σε σκληρό μαρκάρισμα, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα. Το μομέντουμ ήταν ιδανικό. Η Σίτι αύξησε την πίεσή της, πήρε τα ηνία, ενώ οι Γερμανοί- εντελώς σαστισμένοι- αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα. Το πρέσινγκ συνεχίστηκε, όμως εντελώς ξαφνικά στο 63', οι ισορροπίες άλλαξαν ξανά, με τους φιλοξενούμενους να μένουν και εκείνοι με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Φερναντίνιο.

Ακόμη και έτσι, όμως, οι Άγγλοι παρέμεναν απειλητικοί, φτάνοντας αρκετές φορές κοντά στο 2-1. Εν τέλει, με την συμπλήρωση των 90' τίποτα δεν άλλαξε και με το τελικό 1-1 ο στόχος υλοποιήθηκε. Η Σίτι εξασφάλισε τη δεύτερη θέση και την παρουσία της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γκλάντμπαχ: Ζόμερ, Κρίστενσεν, Στρομπλ, Νταχούντ (60' Βέστεργκαρντ), Ράφαελ (84' Χαν), Στιντλ, Τραορέ (41' Χόφμαν), Βεντ, Τζόνσον, Γιάντσκε, Ελβέντι

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο, Στέρλινγκ (68' Σανιά), Γκουντογκάν, Αγουέρο, Κολάροφ, Νάβας, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Στόουνς, Φερναντίνιο, Οταμεντί