Όλα για την πρωτιά στο «Emirates»

Mε την πρόκριση και μαθηματικά εξασφαλισμένη από την προηγούμενη αγωνιστική, η Άρσεναλ υποδέχεται απόψε (21.15, COSMOTE Sport2 HD) την Παρί Σεν Ζερμέν, με φόντο τη νίκη που θα αναδείξει τον πρωτοπόρο του 1ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.



Όλα για την πρωτιά στο «Emirates»

Mε τις παρουσίες των Λουντογκόρετς και Βασιλεία στον ίδιο όμιλο, ήταν μάλλον εξ αρχής διαφαινόμενο πως τα δυο «βαριά» ονόματα θα κρίνουν ουσιαστικά μεταξύ τους το ποιος θα προκριθεί ως πρώτος και δεύτερος από το εν λόγω γκρουπ, κάτι που θα συμβεί ουσιαστικά από σήμερα, στο Λονδίνο…

Έχοντας αμφότερες από 10 βαθμούς και με το προηγούμενο μεταξύ τους παιχνίδι στο Παρίσι να λήγει ισόπαλο με 1-1, Άρσεναλ και Παρί Σεν Ζερμέν θα κάνουν τα πάντα απόψε για τη νίκη, αφού ο πρώτος του ομίλου θεωρητικά θα πάει με καλές πιθανότητες για μια ευνοϊκή κλήρωση στη Νιόν τον Δεκέμβρη.

Οι Λονδρέζοι ωστόσο θα πρέπει να δείξουν σοβαρότητα και να πείσουν αγωνιστικά, ό,τι δεν έκαναν δηλαδή το περασμένο Σάββατο στο «Ολντ Τράφορντ» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έστω και αν τη «γλύτωσαν» στο τέλος χάρη στον Ολιβιέ Ζιρού (1-1). Από την άλλη, χωρίς να εντυπωσιάσουν επίσης, οι Παριζιάνοι επικράτησαν της Ναντ με 2-0, επεκτείνοντας το σερί των αήττητων παιχνιδιών τους στα εννιά και σκαρφαλώνοντας στην 3η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος.

Οι δυο σύλλογοι δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ προηγουμένως σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο στο Κύπελλο Κυπελλούχων της σεζόν 1993/94, οι «κανονιέρηδες» ξεπέρασαν το εμπόδιο της γαλλικής ομάδας (1-1 έξω, 1-0 μέσα) στη φάση των ημιτελικών.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ.

 

Αγωνιστικά νέα των δυο ομάδων:

Άρσεναλ: Γεμάτο σχετικά είναι το απουσιολόγιο του Αρσέν Βενγκέρ, καθώς θα λείψουν οι τραυματίες Μπεγερίν, Καθόρλα και Άκπομ, ενώ οι  Γουέλμπεκ, Μερτεσάκερ και Πέρεθ βρίσκονται ακόμα στα πιτς και δεν είναι απολύτως έτοιμοι.

Παρί Σεν Ζερμέν: Mια απ’ τα … ίδια και για τον Ουνάι Έμερι, ο οποίος θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Παστόρε, Ραμπιό, Κιρζαβά. Εκτός και ο Σερζ Οριέ λόγω ακύρωσης της βίζας του και με δικαστική απόφαση κατά του να εκκρεμεί.

 

Πιθανές εντεκάδες:

Άρσεναλ: Oσπίνα, Τζένκινσον, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν, Τσάκα, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Εζίλ, Ιγουόμπι, Ζιρού

Παρί Σεν Ζερμέν: Αρεολά, Μενιέ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Μάξγουελ, Βεράτι, Τιάγκο Μότα, Ματουιντί, Λούκας, Ντι Μαρία, Καβάνι