Αποχαιρέτησε το Τσάμπιονς Λιγκ η Τότεναμ

Παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Γιορίς, η Τότεναμ δεν τα κατάφερε στο Πριγκιπάτο και γνώρισε την ήττα από τη Μονακό (2-1) που σήμανε τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Το βαθμό της ισοπαλίας χρειάζεται πλέον η ομάδα του Ποκετίνο στο ματς τελευταίας αγωνιστικής με την ΤΣΣΚΑ αν θέλει να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.



Αποχαιρέτησε το Τσάμπιονς Λιγκ η Τότεναμ

Και τρία γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκαν μέσα σε ένα… εξωφρενικό πεντάλεπτο στην έναρξη του δεύτερου μέρους, με τον Σιντιμπέ να κάνει το 1-0 στο 48’, τον Κέιν να απαντά από το σημείο του πέναλτι στο 52’ και τον Λεμάρ να διαμορφώνει το 2-1 στην αμέσως επόμενη φάση!

Εξαιρετικός αλλά δεν μπορούσε μόνος του ο Ούγκο Γιορίς, με σημαντικές επεμβάσεις και ένα στοπ στον Φαλκάο σε εκτέλεση πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο.

Στους 4 βαθμούς έμεινε η Τότεναμ που υστερεί στην ισοβαθμία της 2ης Λεβερκούζεν. Οι Γερμανοί πήραν από απόψε την πρόκριση, μαζί με τη Μονακό που εξασφάλισε μάλιστα και την πρωτιά του γκρουπ!

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1.Μονακό 11

2.Λεβερκούζεν 7

3.Τότεναμ 4

4.ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3

Το ματς:

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι η Τότεναμ, η οποία μόλις στο 6ο λεπτό απώλεσε μια μεγάλη ευκαιρία για το προβάδισμα. Ο Σον βρέθηκε «φάτσα» με τον Σούμπασιτς, αλλά παρά το χρόνο που είχε στη διάθεσή του νικήθηκε στο τετ α τετ από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Πέντε λεπτά μετά ήταν η σειρά της Μονακό να χάσει μια τεράστια ευκαιρία για το 1-0. Ο Ντάιερ ανέτρεψε τον Φαμπίνιο εντός περιοχής, όμως ο Γιορίς είπε «όχι» στην εκτέλεση πέναλτι του Φαλκάο και κράτησε όρθια την ομάδα του.

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Η Μονακό είχε στην μεγαλύτερη διάρκεια τον πρώτο λόγο και έχασε ακόμα δύο καλές ευκαιρίες με τον Μεντί. Η Τότεναμ προσπάθησε να απαντήσει, αλλά ο Κέιν ήταν καλά κλεισμένος. Ο Ζερμέν δεν μπόρεσε να βρει στόχο για τους Μονεγάσκους προς το τέλος και κάπως έτσι οι δύο ομάδες «κατάφεραν» να μείνουν στο 0-0 μετά τα πρώτα 45 λεπτά, που ήταν γεμάτα φάσεις.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Μονακό κατάφερε τελικά να πάρει το προβάδισμα. Ο Μεντί έκανε από τα πλάγια μια σέντρα και ο Σιντιμπέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για το 1-0. Η Τότεναμ πάντως μπόρεσε άμεσα να βρει την ισοφάριση.  Ο Γκλικ ανέτρεψε τον Ντέλε Άλι και ο Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, νικώντας τον Σούμπασιτς για το 1-1. Με τη σέντρα πάντως η γαλλική ομάδα «χτύπησε» και πάλι! Ο Σιντιμπέ βρήκε τον Λεμάρ και αυτός ανάγκασε τον Γιορίς να δει τη μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του για δεύτερη φορά. Όλα αυτά συνέθεσαν ένα εντυπωσιακό πεντάλεπτο (48-53’) κατά το οποίο σημειώθηκαν και τα τρία γκολ!

Η Τότεναμ ήξερε πως πλέον είχε να ανέβει ένα… βουνό. Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα και έριξε στη μάχη τους Έρικσεν και Γιάνσεν, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν και πάλι, με τον Γιορίς να σταματά με εξαιρετικό τρόπο το εξ επαφής σουτ του Γκλικ. Στο 72’ ο Ντάιερ είδε τον Λεμάρ να βγάζει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του, ενώ στην απέναντι εστία ο Γιορίς συνέχιζε το… βιολί του και κρατούσε όρθιους τους «spurs» που προσπάθησαν μέχρι το τέλος, αλλά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν κάτι και γνώρισαν από απόψε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μονακό: Σούμπασιτς, Σιντιμπέ, Γκλικ, Τζέμερσον, Μεντί, Φαμπίνιο, Σίλβα, Μπακαγιόκο, Λεμάρ (81’ Μουτίνιο), Φαλκάο (89’ Ράτζι), Ζερμέν (77’ Καρίγιο)

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Ντάιερ, Βίμερ, Ρόουζ, Γουανιάμα, Ντεμπελέ (65’ Έρικσεν), Γουίνκς (75’ Σισοκό), Σον (65’ Γιάνσεν), Άλι, Κέιν