Έγραψε ιστορία ξανά!

Και έπεται συνέχεια…! Η Λέστερ δεν αρκέστηκε στην παρθενική της συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού με το υπέρ της 2-1 επί της Κλαμπ Μπριζ εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο και την παρουσία της στους «16» της διοργάνωσης!  



Έγραψε ιστορία ξανά!

Από άθλο… σε άθλο οι ποδοσφαιριστές του Κλάουντιο Ρανιέρι, οι οποίοι έφεραν εις πέρας τον μεγάλο τους στόχο και από σήμερα πανηγυρίζουν - για πρώτη φορά στην ιστορία τους- τη συμμετοχή στη νοκ- άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μόλις στο 5' ο Οκαζάκι με σουτ στην κίνηση έγραψε το 1-0, ενώ στο 30' ο Μαχρέζ ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Το μόνο που κατάφεραν οι ουραγοί του ομίλου, Βέλγοι, ήταν να μειώσουν στο 52' με τον Ιθκέρδο! Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχτηκε η Λέστερ μετά από πέντε αγωνιστικές!

Η βαθμολογία του ομίλου

Λέστερ 13

Πόρτο 8

Κοπεγχάγη 6

Κλαμπ Μπριζ 0

Το ματς

Ούτε άγχος, ούτε τίποτα… Η Λέστερ έπαιζε με ψυχολογία, κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και ήθελε έναν μόλις πόντο για να κλειδώσει την πρόκριση! Τι πιο ιδανικό; Εντελώς αεράτοι, λοιπόν, οι ποδοσφαιριστές του Ρανιέρι δεν είχαν πρόβλημα να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Το ελάχιστο άγχος που ενδεχομένως ένιωθαν διαγράφηκε μόλις στο 5', όταν σε γύρισμα του Φουκς, ο Οκαζάκι έπιασε το σουτ στην κίνηση και έγραψε το 1-0! Με το… ενάμιση πόδι, λοιπόν, οι «αλεπούδες» βρίσκονταν στην επόμενη φάση. Η συνέχεια τους ανήκε ολοκληρωτικά, αφού εκτός από μια -δυο καλές στιγμές της Κλαμπ Μπριζ, δεν ανησύχησαν, ενώ αντίθετα βρήκαν χώρους για απειλήσουν ξανά! Οι βάσεις για το τρίποντο- πρόκριση μπήκαν στο 30' όταν ο Μαχρέζ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έγραψε το 2-0.

Ο μεγάλος στόχος είχε… σχεδόν επιτευχθεί. Η Λέστερ «κάθισε» εν μέρει στο υπέρ της αποτέλεσμα, εν αντιθέσει με τους Βέλγους που ήταν υποχρεωμένοι να ρισκάρουν. Η αλήθεια είναι πως βγήκαν πιο «μάχιμοι» στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που τους επέτρεψε να μπουν ξανά στο ματς με το τέρμα του Ιθκέρδο στο 52', το πρώτο που δέχτηκαν οι γηπεδούχοι έπειτα από πέντε αγωνιστικές.

Από «τελειωμένο», το παιχνίδι άναψε ξανά! H Mπριζ αύξησε την πίεσή της και προσπάθησε για το μεγάλο… comeback. Από το 60' και για τα επόμενα δεκαπέντε λεπτά οι φιλοξενούμενοι είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, πίεζαν για να μπουν στην περιοχή της αντιπάλου, όμως οι Άγγλοι - καλά οργανωμένοι- καθάριζαν οποιονδήποτε κίνδυνο. Από το 75' και μετά το παιχνίδι ισορρόπησε ξανά, αν και οι Βέλγοι παρέμεναν απειλητικοί και ικανοί να κλέψουν το βαθμό. Τελικά, με τη συμπλήρωση των 90΄τίποτα δεν άλλαξε και η Λέστερ πανηγύρισε τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λέστερ: Τσίλερ, Σίμπσον, Χουτ, Μόργκαν, Φουκς, Μαχρέζ (68' Σλουπ), Ντρικνγουότερ, Κινγκ, Ολμπράιτον (78' Αμαρτέι), Οκαζάκι (68' Γκρέι), Βάρντι

Μπριζ: Μπουτέλ, Σίμονς, Πουλαίν, Κλαουντεμίρ (85' Μπολινγκόλι), Βόσεν, Ιθκέρδο, Πίνα (61' Λιμπομπέ), Βάνακεν, Κουλς, Ντε Μποκ (70' Φαν Ράιν), Μεκέλε