Ο Κόντε κέρδισε τους παίκτες και αυτό φαίνεται!

Περνώντας πρώτη και βιώνοντας τη ...μοναξιά της βαθμολογίας μετά τη νίκη της στο Μίντλεσμπρό, η Τσέλσι του Κόντε δείχνει έτοιμη να το παλέψει μεχρι τέλους την επιστροφή της στην κορυφή. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο Κόντε κέρδισε τους παίκτες και αυτό φαίνεται!

Ένα ακριβώς χρόνο μετά από την μέρα που βρέθηκε στην 14η θέση της βαθμολογίας και πλέον μετρούσε αντίστροφα ο χρόνος για την απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο, οι "μπλε" με μία εμφάνιση που θα...ζήλευε ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε απο μία δύσκολη έδρα. Το 1-0 ειναι το σκορ που κάνει μία ομάδα απο καλή πραγματικά ανταγωνιστική και της δίνει το δικαίωμα να πιστεύει πως θα αντέξει στο δύσκολο κομμάτι που ακολουθεί από τώρα μέχρι και μετά τις γιορτές! Άλλωστε σε μία σεζόν θα έρθουν μέρες που θα παίξεις υπέροχα, θα παίξεις μέτρια και άσχημα αλλα εκεινο που διαχρονικά μετρά ειναι οι τρεις πόντοι!

Αυτό που είχε πει πριν από τέσσερις δεκαετίες ο Τζοβάνι Τραπατόνι, στις μερες δόξες του με την Γιουβέντους, πως στο τέλος της ημέρας κανείς δεν θυμάται το πως κέρδισες παρά μόνο το αν κέρδισες, είναι κάτι που δεν αλλάζει ποτέ για τις ομάδες με βλέψεις πρωταθλητισμού! Άλλωστε ο Κόντε δεν πήγε στην Αγγλία για να κερδίσει κάποιο διαγωνισμό δημοφιλίας αλλά για να μετατρέψει και πάλι ένα λαβωμένο θηρίο που ήταν η περσινή Τσέλσι, σε ανταγωνιστική και διεκδικήτρια του πρωταθλήματος. Δεν πρόκειται να αλλαξει σκέψεις και απόψεις αλλα οπως φάνηκε απο την αλλαγή συστήματος που έφερε και την αγωνιστική ανάκαμψη απο τη μέρα που μετέτρεψε σε 3-4-2-1 το σχήμα.

Η αγωνιστική ανάσταση του Εντέν Αζάρ και η έμπνευση με τη χρησιμοποίηση του Μόουζες ως μπακ χαφ άλλαξε την εικονα ενω ο Αλόνσο ήρθε και έδεσε στο αλλο άκρο της άμυνας με αποτέλεσμα να μην δέχεται πια γκολ η Τσελσι κάτι που μεταφράζεται σε πολυ πιο αποτελεσματική διαχείριση των συνθηκών του κάθε ματς!

Φυσικά είμαστε ακόμα μόλις στο Νοέμβριο με το πολυ δύσκολο κομμάτι των αγώνων του Δεκεμβρίου και των γιορτών να ειναι μπροστά μας αλλά το γενικό συμπέρασμα ειναι πως ο Κόντε ως πανέξυπνος που είναι εχει αντιληφθεί πολύ γρήγορα τις ιδιαιτερότητες του αγγλικού πρωταθληματος! Σε συνδυασμό μάλιστα με το ότι δεν εχει υποχρεώσεις στην Ευρώπη και εχει αποκλειστεί απο το Λιγκ Καπ της δινει ενα σημαντικο προβάδισμα απέναντι στον ανταγωνισμό!

Το μεγάλο κλειδί παραμένει το να κρατήσει υγιή και χωρίς νεύρα, τον Ντιέγκο Κόστα ο Κόντε γιατι αν αυτο συμβει και τα γκολ συνεχίσουν μα έρχονται η δουλειά θα απλοποιηθεί πολύ! Παντως ο Κόντε εχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών και αυτο το εισπράττει καθε εβδομαδα μεσα στον αγωνιστικό χώρο! Και τέτοιες μικρές λεπτομέρειες κανουν και τις μεγάλες διαφορές!