Το… έσωσε στο τέλος η Έβερτον

Τουλάχιστον απέφυγε την ήττα… Χάρη στο τέρμα του Σίμους Κόουλμαν στο 89' η Έβερτον ήρθε ισόπαλη, 1-1, με τη Σουόνσι στο «Γκούντισον Παρκ» για την 12η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.  



Το… έσωσε στο τέλος η Έβερτον

Μετριότατη εμφάνιση από τους παίκτες του Κούμαν, που έμειναν πίσω στο σκορ στο 41' με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σίγκουρντσον.

Τα «ζαχαρωτά» πίεσαν στη συνέχεια, προκάλεσαν… ρωγμές, όμως χρειάστηκε να φτάσουν στο 89' για να έρθει η λύτρωση και να αποφύγουν τη δεύτερη σερί ήττα.

Το ματς

Μια κακή στιγμή αρκούσε για να φέρει τα πάνω κάτω. Η Έβερτον, που στη μεγαλύτερη διάρκεια του ημιχρόνου φαινόταν να πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, βρέθηκε λίγο πριν το φινάλε πίσω στο σκορ. Ο Γιαγκέλκα υπολόγισε λάθος σε ακόμη ένα μαρκάρισμα εντός της περιοχής, υπέπεσε σε πέναλτι και η Σουόνσι κατάφερε - με σκόρερ τον Σίγκουρντσον στο 41'- να παγώσει το «Γκούντισον Παρκ».

Όπως γράψαμε και παραπάνω, τα «ζαχαρωτά» ανέβασαν στροφές από τα μέσα του ημιχρόνου, δημιούργησαν ευκαιρίες, όμως καμία δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελαν…

Όπως αναμενόταν, οι ποδοσφαιριστές του Κούμαν ενέτειναν την πίεσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, περιόρισαν σημαντικά τις προσπάθειες των αντιπάλων, αλλά και πάλι οι επιλογές τους μέχρι το 60' ήταν λανθασμένες.

Από τη μεριά τους, οι Ουαλοί δεν ρίσκαραν και  βλέποντας την αντίπαλο να κατεβαίνει μαζικά προς την περιοχή τους, αποφάσισαν να οπισθοχωρήσουν. Για την Έβερτον οι είσοδοι των Ντεουλοφέου και Μιραλάς έφεραν ορισμένες… αναταράξεις στα μπακ των αντιπάλων, όμως το γκολ δεν ερχόταν! Ο επιμένων, όμως, «ισοφαρίζει»… Στο 89' και ενώ οι περισσότεροι είχαν συμβιβαστεί στην ιδέα της ήττας ήρθε ο Κόουλμαν να κάνει αυτό που απέτυχαν οι επιθετικοί, σημειώνοντας το 1-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Στεκέλενμπουργκ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Γουίλιαμς, Κόουλμαν, ΜακΚάρθι (72' Μιραλάς), Γκεγέ, Μπολάσι, Λένον (66' Ντεουλοφέου), Μπάρκλεϊ, Λουκάκου

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Τέιλορ, Άματ, Φερνάντεθ, Νότον, Φερ, Κορκ, Φάλτον (87' Κι), Ράουτλετζ, Σίγκουρντσον, Μπάροου