«Ο Ντελ Μπόσκε θα βοηθούσε τον Σάουθγκεϊτ»

Την άποψη του πως η Αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα έπρεπε να προσλάβει τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε ως βοηθό του … προπονητικά άπειρου Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στα «Τρία λιοντάρια» εξέφρασε ο Ρόμπι Φάουλερ.



«Ο Ντελ Μπόσκε θα βοηθούσε τον Σάουθγκεϊτ»

«Είναι μάλλον προφανές πως θέλουν να δώσουν στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τη δουλειά του προπονητή στην Αγγλία. Έχω τις αμφιβολίες μου γιατί σε διεθνές επίπεδο, οι προπονητές δεν είναι ουσιαστικά εκεί για να βελτιώσουν τους παίκτες τους, αλλά για να πάρουν το ό,τι καλύτερο με το κατάλληλο σύστημα για την ομάδα τους και να τους δώσουν κίνητρα. Μπορεί να το κάνει αυτό ο Γκάρεθ; Eιλικρινά δεν ξέρω», ήταν τα λόγια του πρώην επιθετικού της Λίβερπουλ στη Mirror για τον υπηρεσιακό τεχνικό της εθνικής Αγγλίας.

Για τον Ρόμπι Φάουλερ, ένας προπονητής σαν τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε θα ήταν ιδανικός, λόγω και της εμπειρίας του με το εθνικό συγκρότημα της Ισπανίας (2008-2014) αλλά και τις επιτυχίες που είχε σε επίπεδο τίτλων με τους «φούριας ρόχας», να βρεθεί στο πλευρό του 40χρονου Άγγλου τεχνικού, ιδίως όταν δεν θα έχει παραστάσεις από μεγάλες εθνικές διοργανώσεις: «Η Αγγλία ουσιαστικά έχει προκριθεί από τον όμιλο της, για να λέμε την αλήθεια. Οπότε (ο Σάουθγκεϊτ) μπορεί να κάνει λάθη, να κοιτάξει λίγο το μέλλον, να βρει νέους παίκτες και να μάθει τη δουλειά.

Πιθανώς να είναι έτοιμος για μια μεγάλη διοργάνωση ή να βρει ένα βοηθό με εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις… κάποιον σαν τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε θα ήταν ιδανικός. Είναι μόλις 62 αλλά έχει κατακτήσει τα πάντα με την Ισπανία και δεν θα ήταν κάτι ιδιαίτερο για την FA να τον δελεάσει ώστε να έρθει να βοηθήσει τον Σάουθγκεϊτ».