Ο Σμάιχελ δεν «φίλτραρε» τις σκέψεις του...

Πέρασαν 25 χρόνια από την ημέρα που ο Πέτερ Σμάιχελ θεώρησε σωστό ν' απολογηθεί για κακεντρεχή σχόλια που είχε κάνει εις βάρος της εθνικής ομάδας της Δανίας, με τον άλλοτε πορτιέρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην... σκέφτεται δεύτερη φορά προτού μιλήσει, με αποτέλεσμα να έχει ανοίξει κόντρες και στο Κάρινγκτον...  



Ο Σμάιχελ δεν «φίλτραρε» τις σκέψεις του...

Ο παλαίμαχος γκολκίπερ, μέλος των «κόκκινων διαβόλων» όταν εκείνοι έφτασαν στο μαγικό τρεμπλ του 1999, έπειτα και από τον επικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Βαρκελώνη απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, σαν σήμερα, 13 Νοέμβρη, πριν από 25 χρόνια, είχε απολογηθεί στον τότε ομοσπονδιακό κόουτς της Δανίας, Ρίτσαρντ Μόλερ – Νίλσεν.

Ο λόγος, ήταν πως είχε αναφερθεί με χείριστο τρόπο στο ποδόσφαιρο που έπαιζε τότε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, σχολιάζοντας πως: «Η Δανία συνήθιζε να παίζει μπάλα... ποιότητας και τώρα παίζει ποδόσφαιρο για τη μεσαία τάξη. Αν είναι να συνεχίσει έτσι, δεν θέλω να είμαι κομμάτι της εθνικής ομάδας...».

Μέσω της «Telegraph», βρήκε την ευκαιρία ν' απολογηθεί προς τον Μόλερ – Νίλσεν και να ισχυριστεί πως... παρερμηνεύτηκε η δήλωσή του, λέγοντας: «Ζητώ συγγνώμη που ντρόπιασα τον κόουτς...».

Έπειτα από την απολογία του, επέστρεψε στα πλάνα του ομοσπονδιακού προπονητή για το παιχνίδι των προκριματικών του Euro 1992, κόντρα στη Βόρειο Ιρλανδία...

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως με μια μικρή... αναζήτηση για τις στιγμές που ο Σμάιχελ έχει ξεφύγει, εντοπίζει κανείς τις κόντρες που είχε ανοίξει και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η πιο έντονη από αυτές ήταν το 1994, έπειτα από ένα ντέρμπι με τη Λίβερπουλ την Πρωτοχρονιά εκείνου του έτους...

Είχε... γνωρίσει από την ανάποδη το «πιστολάκι» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο Δανός πορτιέρο είχε απαντήσει στα όσα του καταλόγιζε ο Σκωτσέζος και ως γνωστόν, ο θρυλικός προπονητής δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του όταν εκνευριζόταν τόσο πολύ με κάποιον ποδοσφαιριστή.

«Το παρατράβηξα, αν και ήξερα ότι ήταν δικά μου τα λάθη... Από το 3-0 βρεθήκαμε στο τελικό 3-3 και κάθε ελεύθερο που έκανα, κατέληγε στον Ράντοκ. Ήταν αστείο... Απαντούσα στον κόουτς και την επόμενη μέρα με φώναξε στο γραφείο του και μου είπες “Φεύγεις”!

Του απάντησα “μια χαρά”, τότε σκεφτόμουν ότι κι εγώ δεν ήθελα να μείνω.. Ωστόσο, λίγες μέρες μετά, μπροστά σε όλη την ομάδα, απολογήθηκα και επέστρεψα...» είχε δηλώσει ο Πέτερ Σμάιχελ.