Σάουθγκεϊτ: «Ο κόσμος μου υπενθύμιζε συνεχώς τη σημασία αυτής της νίκης»

Την επίγνωση εκ μέρους του της σημασίας που είχε για τους Άγγλους οπαδούς η νίκη απέναντι στη Σκωτία επισήμανε στις δηλώσεις του μετά το βρετανικό ντέρμπι στο «Γουέμπλεϊ» (3-0 υπέρ της Αγγλίας) ο προπονητής των «τριών λιονταριών», Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.



Σάουθγκεϊτ: «Ο κόσμος μου υπενθύμιζε συνεχώς τη σημασία αυτής της νίκης»

Ο 46χρονος τεχνικός τόνισε επίσης, τη χαρά του που βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας, την οποία και έχει πρώτη στον όμιλο των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας (2018), ενώ ξεκαθάρισε, παράλληλα, πως αυτό που πρέπει να κρατήσει από το ματς είναι οι τρεις βαθμοί.

«Αγαπάω πολύ αυτή τη δουλειά, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, όμως, είμαι ευτυχής, επειδή απλώς κερδίσαμε, μιας και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ξέρω τι σημαίνει για τους οπαδούς η νίκη αυτή. Μου το υπενθύμιζαν συνεχώς, οπουδήποτε και αν βρισκόμουν, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες! Είμαι ευχαριστημένος που έφερα αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά για να συνεχίσει:

«Το σημερινό (11/11) αποτελεί ένα βήμα μπροστά, όσον αφορά την εμπιστοσύνη των παικτών μου στους εαυτούς τους. Μου έδειξαν ορισμένα στοιχεία περί του τι είναι ικανοί να καταφέρουν, τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά».

Παρά την άνετη -από ένα σημείο και έπειτα- επικράτηση, ο Σάουθγκείτ δεν έδειξε να επαναπαύεται στις... δάφνες που έπονται της επιτυχίας σε ένα τέτοιο παιχνίδι, όπως αυτό με τη Σκωτία, καθώς σχολίασε τις ατέλειες που παρουσίασε το σύνολό του στην αναμέτρηση αυτή. Ειδικότερα, είπε:

«Δημιουργήσαμε οι ίδιοι κάποια προβλήματα στους εαυτούς μας, όμως, θέλουμε η ομάδα να ξεκινάει το παιχνίδι της από τα μετόπισθεν. Υπήρξαν διαστήματα που ήμασταν απρόσεκτοι στο κομμάτι αυτό, αλλά είναι ένας τομέας, στον οποίο μπορούμε να βελτιωθούμε. Στις αρχές και των δύο ημιχρόνων δώσαμε θάρρος στη Σκωτία να μας πιέσει, μα ο τρόπος που χειριστήκαμε την μπάλα, όταν αντιμετωπίσαμε την πίεση, ήταν φανταστικός».