Με το «βλέμμα» στη δεύτερη θέση

Τη νίκη θα επιδιώξει απόψε (11/11, ώρα Ελλάδος 21:45) εντός έδρας η Εθνική της Βορείου Ιρλανδίας απέναντι στην αντίστοιχη του Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να φτάσει τη σημερινή της αντίπαλο στους επτά βαθμούς και τη δεύτερη θέση του τρίτου γκρουπ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας (2018).



Με το «βλέμμα» στη δεύτερη θέση

Σε έναν όμιλο του οποίου προΐσταται το αδιαφιλονίκητο φαβορί και κάτοχος του τελευταίου Μουντιάλ (2014), Γερμανία, έχοντας σημειώσει το απόλυτο των νικών στις τρεις πρώτες αγωνιστικές (9 πόντους), το σύνολο του Μάικλ Ο’Νιλ βρίσκεται μέχρι στιγμής στην τρίτη θέση (4 πόντοι) όντας τρεις βαθμούς πίσω από το δεύτερο Αζερμπαϊτζάν (7 πόντοι) που με τη σειρά του, παραμένει ακόμη αήττητο στα τρία πρώτα παιχνίδια.

Επιπλέον, πίσω από τη Βόρειο Ιρλανδία βρίσκονται Νορβηγία (3 πόντοι) και Τσεχία (2 πόντοι), και με δεδομένο ότι το Σαν Μαρίνο (0 πόντοι) φαίνεται πολύ αδύναμο, ώστε να έχει κάποια ιδιαίτερη αξίωση, η «μάχη» για τη δεύτερη θέση, μεταξύ των τεσσάρων, όπως διαγράφεται ως τώρα, «μνηστήρων» αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν στο «Γουίντσορ Παρκ» τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα χρονολογείται και πάλι μήνα Νοέμβριο, όταν πριν τέσσερα χρόνια (14/11/2012) για τα προκριματικά (έκτο γκρουπ) του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, με το γκολ του Ντέιβιντ Χίλι στην «εκπνοή» του αγώνα η Βόρειος Ιρλανδία ισοφάρισε το τέρμα του Αλίγιεφ διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Γάλλος διαιτητής, Κλεμάν Τουρπέν.

Τελευταία αγωνιστικά νέα:

Βόρειος Ιρλανδία: Ο Μάικλ Ο’ Νιλ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Στιούαρτ Ντάλας (πλάγιος μέσος, πρόβλημα στη γάμπα) και Τζείμι Γουόρντ (μεσοεπιθετικός, έσπασε τον καρπό του).

Αζερμπαϊτζάν: Μεγάλη απώλεια για τον Ρόμπερτ Προσινέτσκι αποτελεί ο αρχηγός της ομάδας, Ρασάντ Σαντίγκοφ (αμυντικός), ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο γόνατο και θα απουσιάσει από τη σημερινή αναμέτρηση.

Πιθανές εντεκάδες:

Βόρειος Ιρλανδία: ΜακΓκόβερν, Χότζον, Χιουζ, ΜακΌλεϊ, Τζόνι Έβανς, Φέργκιουσον, Κόρι Έβανς, Νόργουντ, Ντέιβις, Μαγκένις, Λάφερτι.

Αζερμπαϊτζάν: Αγκάγιεφ, Μιρζαμπέκοφ, Μεντβέντεφ, Χουσεΐνοφ, Ντασντεμίροφ, Γκαράγιεφ, Αλασγκάροφ, Αμιργκουλίεφ, Ναζάροφ, Κουρμπάνοφ, Σεϊντάγιεφ.