Το παιχνίδι της... κόντρας

Σύγκρουση «γειτόνων», που όμως είναι ενωμένοι απέναντι στη FIFA και δεν ξεχνούν τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για τη Βρετανία. Η Αγγλία υποδέχεται στο «Γουέμπλεϊ» τη Σκωτία σε ένα από ιδιαίτερο παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.  



Το παιχνίδι της... κόντρας

Τα «τρία λιοντάρια» καταλαμβάνουν την πρώτη θέση του 6ου γκρουπ των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας, έχοντας πάρει δύο νίκες και μια ισοπαλία, δίχως μάλιστα να έχουν δεχθεί γκολ στα ματς κόντρα σε Σλοβακία, Μάλτα και Σλοβενία.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ συνεχίζει στο πόστο του ως υπηρεσιακός κόουτς μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Σαμ Άλαρνταϊς, οι διεθνείς Άγγλοι τον στηρίζουν για να πάρει τη δουλειά και να γίνει ο νέος μόνιμος ομοσπονδιακός προπονητής και με τον Γουέιν Ρούνεϊ να επιστρέφει στην αρχική 11άδα, η Αγγλία θέλει να παρουσιάσει κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που έδειξε στο τελευταίο της ματς με τους Σλοβένους στη Λιουμπλιάνα.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του παιχνιδιού είναι η κόντρα των δύο ομάδων με τη FIFA και η απόφασή τους να έχουν κανονικά το σήμα της παπαρούνας σε μαύρο περιβραχιόνιο ώστε να τιμήσουν τη μνήμη των πεσόντων στους πολέμους. Αν και η Παγκόσμια Ομοσπονδία ξεκαθάρισε πως δεν το δέχεται και δεν το επιτρέπει, χαρακτηρίζοντας τέτοιες κινήσεις ως “πολιτικές πράξεις”, οι ομοσπονδίες των Αγγλίας και Σκωτίας τόνισαν ότι δεν πρόκειται να υπακούσουν και θα κάνουν αυτό που αισθάνονται σωστό για να τιμήσουν όσους «έπεσαν» για την πατρίδα.

Ο Ντάνιελ Στάριτζ αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού από τον Σάουθγκεϊτ, αφού ο Κέιν λόγω της πρόσφατης απουσίας του από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την Τότεναμ λόγω τραυματισμού, θα παραμείνει στον πάγκο, ενώ βασικοί αναμένεται να είναι οι Στέρλινγκ και Λαλάνα, σε ένα σύστημα 4-2-3-1.

Οι Σκωτσέζοι βρίσκονται στην 4η θέση του γκρουπ, με τέσσερις βαθμούς και προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα από τους Σλοβάκους με σκορ 3-0.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αγγλία (4-2-3-1): Χαρτ – Γουόκερ, Κέιχιλ, Στόουνς, Ρόους – Χέντερσον, Ντάιερ – Στέρλινγκ, Ρούνεϊ, Λαλάνα – Στάριτζ

Σκωτία (4-2-3-1): Μάρσαλ – Πάτερσον, Μπέρα, Μάρτιν, Γουάλας – Μπράουν, Φλέτσερ – Σνόντγκρας, ΜακΆρθουρ, Μπερκ – Μάρτιν