Σάουθγκεϊτ: «Καλύτεροι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια»

Μια εθνική Αγγλίας εμφανώς βελτιωμένη εν αντιθέσει με τους αγώνες του Οκτωβρίου θέλει να δει ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στο αυριανό παιχνίδι με τη Σκωτία (11/11, 21.45). Παράλληλα, τόνισε πως τα «Τρία λιοντάρια» δεν υποτιμούν σε καμία περίπτωση τους αντιπάλους τους, ενώ απέφυγε τις όποιες εκτιμήσεις για το μέλλον του στον ομοσπονδιακό πάγκο.



Σάουθγκεϊτ: «Καλύτεροι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια»

«Είμαι σίγουρος πως τα τελευταία χρόνια υπήρξαν παιχνίδια στα οποία ήταν … βασανιστικό από άποψη συναισθημάτων το να τα παρακολουθείς. Τώρα όμως έχουμε μια νεανική, δραστήρια ομάδα που θα βελτιωθεί. Είμαι αισιόδοξος πως θα είμαστε καλύτεροι απ’ ότι στα τελευταία δυο παιχνίδια. Έχουμε κάποιους πολύ καλούς ηγέτες, και μερικούς παίκτες που μπορούν να εξελιχθούν σε τέτοιους. Αυτός είναι ο λόγος που μοιράζουμε την ευθύνη ανάμεσα στους παίκτες», ήταν τα λόγια του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ σχετικά με το τι περιμένει από την ομάδα του για το αυριανό παιχνίδι.

Ο ίδιος φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως από πλευράς Αγγλίας δεν τίθεται θέμα υποτίμησης προς τη Σκωτία: «Είχαμε μια συζήτηση χθες το βράδυ σχετικά με τη διαφορά μεταξύ της αισιοδοξίας και της αλαζονείας, και αυτό είναι κάτι που δεν θέλουμε. Σίγουρα θέλουμε να παίζουμε με αισιοδοξία και να ανταποκρινόμαστε σε κάθε κατάσταση που βρισκόμαστε. Αυτό θα γίνει παίζοντας αγώνες όπως ο αυριανός και μέσω της ωρίμανσης της ομάδας».

«Απολαμβάνω πραγματικά τον ρόλο μου. Ό,τι συμβαίνει και αφορά εμένα δεν είναι σημαντικό, χρειάζεται να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι για τη χώρα μας και για να είμαστε στην κορυφή του ομίλου στο δρόμο προς τη Ρωσία. Το τι ισχύει με μένα είναι σημαντικό για την οικογένεια μου και επιθυμώ από τους παίκτες μου να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο και να παίζουν καλά», ανέφερε σχετικά με το αν θα παραμείνει στον ομοσπονδιακό πάγκο, ενώ σε ερώτηση που του τέθηκε για το παιχνίδι της Αγγλίας με τη Σκωτία στο Euro του 1996 (2-0), στο οποίο είχε αγωνιστεί κιόλας, και το αν θα τον επηρεάσει για το αντίστοιχο αυριανό, σχολίασε:

«Είναι μια διαφορετική ομάδα, σε μια διαφορετική στιγμή στον χρόνο. Το ζήτημα είναι να φτιάξουμε τη δική μας ιστορία και όχι να σκεφτόμαστε το τι έχει συμβεί προηγουμένως».