Κόουλμαν: «Αδύνατον να ξεχάσω εκείνο το βράδυ»

Με τους Ουαλούς να υποδέχονται στις 12 του μήνα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου τους Σέρβους, ο Κρις Κόουλμαν θυμήθηκε τις όχι και τόσο ευχάριστες αναμετρήσεις τους πριν λίγα χρόνια, καθώς και τη συμβολή που είχαν στην ανοδική έκτοτε πορεία των «δράκων».



Κόουλμαν: «Αδύνατον να ξεχάσω εκείνο το βράδυ»

Στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, η Σερβία είχε διασύρει με 6-1 και 3-0 την Ουαλία, κάτι που θα ήθελε πολύ να ξεχάσει ο 46χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός, με αφορμή την αναμέτρηση του Σαββάτου.

«Είχα το χαμόγελο στο πρόσωπο μου όταν είδα πως είχαμε τη Σερβία στον όμιλο μας, γιατί δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το βράδυ στο Νόβι Σαντ (στις 11/9/2012)», αποκάλυψε ο Κρις Κόουλμαν, για να συνεχίσει λέγοντας:

«Δεν ήθελα καν να βγω και να μιλήσω μετά, ήμουν σοκαρισμένος. Ήταν ό,τι χειρότερο έχω νιώσει ποτέ. Το να χάνεις ως παίκτης ή προπονητής είναι ένα πράγμα, όταν είναι η χώρα σου όμως είναι και για αυτό ήμουν εγώ υπεύθυνος».

Μετά από το παιχνίδι στην Ουαλία (0-3), οι «δράκοι» έτρεξαν ένα καλό σερί στις προκριματικές φάσεις, έχοντας μόλις μια ήττα σε 15 παιχνίδια, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή και την πορεία ως τους «4» τουEuro 2016. «Η ομάδα άρχισε να συσπειρώνεται μετά από αυτές τις ήττες και να παίζει καλύτερα, οπότε πρέπει να τους ευχαριστήσω. Μερικές φορές χρειάζεσαι ένα δυνατό ‘σοκ’ και αυτό χρειαστήκαμε και εμείς. Ειλικρινά πάντως, δεν περίμενα τε τελευταία τρία χρόνια να έχουμε αυτή την πορεία. Θεωρούσα πως θα ήμασταν καλύτεροι αλλά τα πράγματα πήγαν απροσδόκητα καλά και τα υπόλοιπα είναι ιστορία».