Championship: 18η αγωνιστική

Να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών και να διατηρηθεί στην κορυφή θα προσπαθήσει η Κάρντιφ. Οι Ουαλοί υποδέχονται τη Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία πάντως την περασμένη αγωνιστική κράτησε στο μηδέν τη μέχρι πρότινος πρωτοπόρο ΚΠΡ. Σπουδαίο ματς και στο «Κάροου Ρόουντ», όπου η Νόριτς θα φιλοξενήσει τη Λιντς.



Championship: 18η αγωνιστική

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ - ΡΕΝΤΙΝΓΚ

Γουότφορντ: Πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη συμπλήρωσε η Γουότφορντ και πλέον τα ερωτήματα σχετικά με την πορεία της στο πρωτάθλημα έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Για να λέμε την αλήθεια, η τωρινή εικόνα της είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από την… τρελή κούρσα που έκανε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Κόντα στην Μπέρνλι οι «σφήκες» έχασαν δεύτερο συνεχές παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκαν. Χωρίς τον μέσο Τζον Εστάς θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι. Τη θέση του διεκδικούν ο νεαρός Ρος Τζένκινς και ο δανεικός από τη Μίντλεσμπρο Τζος Γουόκερ. Ο Σκοτσέζος εξτρέμ Ντον Κάουι επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα από τραυματισμό σκοράροντας και το θετικό για τον Μακάι είναι ότι δεν ένοιωσε καμία ενόχληση.

Ρέντινγκ: Περισσότερο με νίκη μοιάζει για τη Ρέντινγκ η εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στη Νόριτς. Οι «βασιλικοί» βρέθηκαν να χάνουν 3-1 στο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος βρήκαν το σθένος, είχαν και το πλεονέκτημα (σ.σ.: αδίκως αγωνίζονταν με παίκτη περισσότερο) και έφτασαν στην ισοφάριση. Πάντως, ο ΜακΝτέρμοτ έχει αρχίσει να ανησυχεί για την άμυνά του, η οποία δέχθηκε 10 γκολ στα 4 τελευταία ματς. Αρκετές πιθανότητες να επιστρέψει έχει ο καλός εξτρέμ Τζίμι Κεμπέ, η απουσία του οποίου είναι αισθητή στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Εντούτοις, μακροχρόνια τραυματίες παραμένουν οι βασικότατοι Γκούναρσον (μέσος) και Ινγκίμαρσον (αμυντικός). Εκτός παραμένει και ο νεαρός μπακ Τζούλιαν Κέλι.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: 3-0

2008/09: 2-2

2007/08: -

2006/07: 0-0

2005/06: 0-0

ΚΑΡΝΤΙΦ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ

Κάρντιφ: Παραλίγο να κάνει γκέλα από το πουθενά η Κάρντιφ, αλλά όσο ο Μποθρόιντ συνεχίζει να σκοράρει (σ.σ.: έφτασε τα 15 γκολ) δεν έχει να φοβάται τίποτα. Οι «μπλούμπερντς» προηγήθηκαν 3-0 στην έδρα της Σκάνθορπ, λίγο έλειψε να ισοφαριστούν, αλλά με τον Μποθρόιντ να σκοράρει συνολικά δύο φορές έφτασαν στο 4-2. Αυτό που προβλημάτισε ήταν τα ανόητα αμυντικά λάθη που έβαλαν τη Σκάνθορπ στο παιχνίδι και κάποια μικροπροβλήματα που προέκυψαν. Μπερκ (μέσος), Νέιλορ (αμυντικός) και Μπλέικ (αμυντικός) αποχώρησαν τραυματίας από το ματς της περασμένης αγωνιστικής και η συμμετοχή τους θα αποφασιστεί λίγο πριν τη σέντρα. Επανέρχεται με τη φανέλα της Κάρντιφ ο Μποθρόιντ, ο οποίος έκανε... διάλειμμα και το ντεμπούτο του με τα χρώματα της Εθνικής Αγγλίας.

Νότιγχαμ: Στα μάτια κοίταξε η Φόρεστ την αήττητη και μέχρι πρότινος πρωτοπόρο ΚΠΡ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 στο «Σίτι Γκράουντ». Αυτή η εμφάνιση έδωσε θάρρος στον τεχνικό Μπίλι Ντέιβις και από εκεί που ισχυριζόταν ότι η ομάδα του δεν μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στην εξάδα, τώρα υποστηρίζει πως μπορεί να τα βάλει με κάθε αντίπαλο. Κάποιο νέο πρόβλημα δεν προέκυψε στους φιλοξενούμενους, αλλά εξακολουθούν να απουσιάζουν ο επιθετικός Ντέιβιντ ΜακΓκόλντρικ, που έχασε και το ματς με την ΚΠΡ και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Καρλ Ντάρλοου. Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του αμυντικού Κέλβιν Γουίλοσν, που έχασε τα τρία τελευταία ματς.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: 1-1

2008/09: 0-1

2007/08: -

2006/07: -

2005/06: -

ΚΟΒΕΝΤΡΙ - ΜΠΕΡΝΛΙ

Κόβεντρι: Τρίτη διαδοχική ήττα για την Κόβεντρι και λογικά ο Εϊντι Μπουθρόιντ έχει αρχίσει να προβληματίζεται. Στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας οι παίκτες του επέτρεψαν σε κάποιες διαιτητικές αποφάσεις να τους επηρεάσουν και όταν δεν έχεις αυτοσυγκέντρωση, δύσκολα παίρνεις αποτελέσματα. Ευχάριστα είναι τα νέα από το μέτωπο των τραυματιών για τους «γαλάζιους ουρανούς». Ο επιθετικός Κλάιβ Πλατ ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και η επιστροφή του είναι δεδομένη. Καλά στην υγεία του είναι και ο βασικός γκολκίπερ Γουέστγουντ, ενώ αναμένεται να αγωνιστεί και ο καλός εξτρέμ Ντέιβιντ Μπελ. Εκτός πλάνων εξακολουθούν να βρίσκονται οι 3-4 γνωστοί μακροχρόνια τραυματίες.

Μπέρνλι: Αντίθετα με τους σημερινούς αντιπάλους τους, στη Μπέρνλι και αποφασισμένοι δείχνουν και δεν τα παρατάνε εύκολα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ματς με τη Γουότφορντ, με τους «κλάρετς» να γυρίζουν το παιχνίδι από 1-2 σε 3-2 και να επεκτείνουν το αήττητο σερί τους σε τέσσερις αγωνιστικές. Χωρίς τον καλό αμυντικό Ντάνι Φοξ καταστρώνει τα πλάνα του ο Μπράιαν Λόους, μιας και και ο τραυματισμός στον αστράγαλο τον κρατάει εκτός για δεύτερο σερί ματς. Το ματς της περασμένης αγωνιστικής έχασε και ο επιθετικός Πάτερσον, ο οποίος θα περάσει από τεστ ετοιμότητας.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: -

2008/09: 1-3

2007/08: 1-2

2006/07: 1-0

2005/06: 1-0

ΚΠΡ - ΠΡΕΣΤΟΝ

ΚΠΡ: Ακόμα μία αγωνιστική χωρίς ήττα για την ΚΠΡ, η οποία στάθηκε όρθια μέσα στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι «ρέιντζερς» εξακολουθούν να δείχνουν αξιοζήλευτη σταθερότητα, όμως χρειάζεται να εγκαταλείψουν την τάση των ισοπαλιών που εμφανίζουν τελευταία και ειδικά εντός έδρας να παίρνουν τα παιχνίδια. Ποινή μίας αγωνιστικής καλείται να εκτίσει ο μέσος Σον Ντέρι, ενώ ο Ορ (αμυντικός) θα μείνει εκτός για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του. Ο δανεικός από την Τότεναμ Κάιλ Γούοκερ εξακολουθεί να νοιώθει ενοχλήσεις στον αστράγαλο και ίσως πάλι να αναγκαστεί να καλύψει το κενό στο δεξί άκρο της άμυνας ο επιθετικός Τζέιμι Μακί. Εκτός δράσης παραμένουν οι 3-4 γνωστοί απόντες, ενώ από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο φορ Χέινταρ Χέλγκιουσον.

Πρέστον: Ασχημα ξεμπερδέματα φαίνεται πως θα έχει φέτος ο Ντάρεν Φέργκιουσον. Ο τεχνικός της Πρέστον βλέπει την ομάδα του για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν να κάνει σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και ψάχνει να βρει τρόπο για να βελτιώσει την κατάσταση. Κινούμενος προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα στην εβδομάδα πήρε τρεις δανεικούς, με τους μέσους Πιου και Τονγκ να επιστρέφουν από τη Στόουκ και τον αμυντικό Ντε Λάετ να έρχεται από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι δεξιοί μπακ Γκρέι και Τζόουνς δεν αγωνίστηκαν την περασμένη αγωνιστική και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί πριν το ματς, κάτι που ισχύει και για τους αμυντικούς Σεντ Λέτζερ και Ντέιβιντσον.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: 4-0

2008/09: 3-2

2007/08: 2-2

2006/07: 1-0

2005/06: 0-2

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ - ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Μίντλεσμπρο: Στην έδρα της Σουόνσι σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Μίντλεσμπρο με τον Τόνι Μοουμπρέι στον πάγκο. Η ομάδα του «Ριβερσάιντ» ηττήθηκε 1-0, όμως και πάλι αρκετά πράγματα στο παιχνίδι της φανέρωσαν ότι η κατάσταση αλλάζει. Η «Μπόρο» είχε πλάνο, ήξερε πώς να αναζητήσει το αποτέλεσμα και, άσχετα αν δεν τα κατάφερε, βελτιώνεται διαρκώς. Σε εγχείρηση στον αστράγαλο υποβλήθηκε ο αμυντικός ΜακΜάνους και θα απουσιάσει για περίπου τέσσερις μήνες, αφήνοντας τους γηπεδούχους με κενά στα μετόπισθεν Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο μέσος Κέβιν Τόμσον, ενώ ο εξτρέμ Μάρβιν Εμνες επέστρεψε από τη Σουόνσι, μετά τη λήξη του δανεισμού του, και ίσως βρεθεί στην αποστολή.

Μίλγουολ: Πρόβλημα, και μάλιστα σοβαρό, υπάρχει στη Μίλγουολ. Οπως φάνηκε και στην πρόσφατη ήττα από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, τα «λιοντάρια» δυσκολεύονται πολύ στο δημιουργικό κομμάτι και οι ευκαιρίες σημειώνονται πολύ αραιά. Ο Κένι Τζάκετ διαπίστωσε το πρόβλημα και για να το λύσει πήρε δανεικό από την Κρίσταλ Πάλας τον φορ Αντριου. Μαζί με αυτόν ήρθε από τη Σαουθάμπτον και ο εξτρέμ Τζέισον Πάντσεον και αναμένεται αμφότεροι να βρεθούν στην 18άδα. Για 15 ημέρες θα μείνει εκτός δράσης ο Χάκετ (εξτρέμ), ενώ εκτός παραμένουν οι επιθετικοί Λίσμπι και Ρόμπινσον. Ο Τζάκετ καλείται να παρατάξει την ομάδα του και χωρίς τον τιμωρημένο αμυντικό Μπάρον, που μέχρι τώρα δεν είχε χάσει κανένα παιχνίδι.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: -

2008/09: -

2007/08: -

2006/07: -

2005/06: -

ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ - ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ

Μπάρνσλεϊ: Αλλάζει συνήθειες η Μπάρνσλεϊ και αυτό είναι πολύ καλό για τον Μαρκ Ρόμπινς. Από εκεί που οι «τάικς» έβλεπαν βαθμούς στα εκτός έδρας παιχνίδια... με το κιάλι, στις δύο τελευταίες εξόδους τους πήραν ισάριθμες νίκες απέναντι σε Πρέστον και Ιπσουιτς. Ως την καλύτερη από τότε που ανέλαβε χαρακτήρισε την απόδοση στο ματς με την Ιπσουιτς ο Ρόμπινς και έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για τη συνέχεια. Κανένα νέο πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν οι «τάικς» και αναμένεται να ξεκινήσουν με την ίδια ενδεκάδα.

Πόρτσμουθ: «Σκασμένοι» δείχνουν οι παίκτες της Πόρτσμουθ και έπειτα από ένα καλό σερί θετικών αποτελεσμάτων άρχισαν να... παραπατάνε. Το ρόστερ των «πομπέι» είναι μικρό, η κούραση μεγαλώνει και πρέπει σύντομα να αποκτηθούν νέα πρόσωπα, με τον Κότεριλ να κάνει ήδη τις κινήσεις του για δανεισμούς. Ο πρώτος σκόρερ της Πόρτσμουθ, Λίαμ Λόρενς, επιστρέφει από τιμωρία , όμως θα απουσιάσει ο αμυντικός Καρλ Ντίκινσον, που ξεκινά ποινή τριών αγωνιστικών.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: -

2008/09: -

2007/08: -

2006/07: -

2005/06: -

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ - ΛΕΣΤΕΡ

Μπρίστολ Σίτι: Αναποτελεσματική αποδείχθηκε η τακτική των αντεπιθέσεων που επέλεξε στο «Ελαντ Ρόουντ» ο Κιθ Μίλεν και ύστερα από πέντε αγωνιστικές η Μπρίστολ Σίτι επέστρεψε στις αποτυχίες, χάνοντας 3-1 από τη Λιντς. Καθοριστικός για την εξέλιξη του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του ηγέτη Λούις Κάρι (αμυντικός) και το κακό είναι ότι θα λείψει για ακόμα 10 μέρες. Ο αρχηγός των γηπεδούχων τραυματίστηκε μετά από μαρκάρισμα του Χόουσν και τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας θα πάρει ένας εκ των Σκουζ ή Ριμπέιρο. Μοναδικός μακροχρόνια τραυματίας είναι ο περυσινός πρώτος σκόρερ των «ρόμπινς», Νίκι Μέιναρντ.

Λέστερ: Αλλη ομάδα είναι η Λέστερ από τη στιγμή που ανέλαβε ο Ερικσον και το απέδειξε νικώντας και τη φορμαρισμένη Ντέρμπι. Οι «αλεπούδες» έφτασαν δίκαια στο 2-0, όμως ο Σουηδός κοιτάει μπροστά και στο δύσκολο πρόγραμμα των Χριστουγέννων που πλησιάζει. Δοκιμάζει τρεις παίκτες, ένας εκ των οποίων είναι ο Ηλίας Κυριακίδης (πρώην της Λάρισας). Ο αμυντικός Μιγκέλ Βίτορ τραυματίστηκε στο ζέσταμα του αγώνα με τη Ντέρμπι και η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: 1-1

2008/09: -

2007/08: 0-2

2006/07: -

2005/06: -

ΝΟΡΙΤΣ - ΛΙΝΤΣ

Νόριτς: Με τον διαιτητή της αναμέτρησης με τη Ρέντινγκ τα είχε ο Πολ Λάμπερτ, θεωρώντας πως τα σφυρίγματά του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να διαμορφωθεί το τελικό 3-3. Οπως αποδείχθηκε είχε δίκιο, μια και η αγγλική Π.Ο. πήρε πίσω την κόκκινη του πρώτου σκόρερ, Γκραντ Χολτ, ο οποίος υπολογίζεται κανονικά για σήμερα. Χωρίς τον 19χρονο Κόρεϊ Σμιθ θα αγωνιστεί σήμερα η Νόριτς και σε συνδυασμό με την απουσία του Μάθιου Τζιλ το κενό στη μεσαία γραμμή μεγαλώνει. Ο αμυντικός Μάικλ Νέλσον και ο χαφ Αντριου Σούρμαν παραμένουν ανέτοιμοι.

Λιντς: Μπήκε στο 60' και χρειάστηκε 23 λεπτά για να πετύχει χατ τρικ. Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο Λουτσιάνο Μπέκιο ήταν ο ήρωας της Λιντς στο 3-1 επί της Μπρίστολ Σίτι, χάρη στο οποίο η ομάδα του Σάιμον Γκρέισον ανέβηκε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία. Το ευχάριστο για τον τεχνικό των «παγονιών» είναι ότι οι παίκτες σκόραραν του 12 φορές στα τέσσερα τελευταία ματς. Δίλημμα στην επίθεση για τους φιλοξενούμενους με τον Γκρέισον να εξετάζει αν πρέπει να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Μπέκιο ή να διατηρήσει τον Σόμα. Μοναδικός τραυματίες για τη Λιντς είναι ο βετεράνος αμυντικός Πάτρικ Κίσνορμπο.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: 1-0

2008/09: -

2007/08: -

2006/07: 2-1

2005/06: 0-1

ΝΤΕΡΜΠΙ - ΣΚΑΝΘΟΡΠ

Ντέρμπι: Τη χειρότερη εμφάνισή της το τελευταίο διάστημα πραγματοποίησε η Ντέρμπι κόντρα στη Λέστερ και δίκαια ηττήθηκε 2-0. Λόγος για πανικό δεν υπάρχει, μια και μέχρι στιγμής τα «κριάρια» ξεπερνούν τις αρχικές προσδοκίες και αισιοδοξούν ότι θα επιστρέψουν άμεσα στις επιτυχίες για να μείνουν στην πρώτη εξάδα. Αμφιβολία για τη συμμετοχή αρκετών παικτών έχει ο Κλαφ και πρέπει να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να ανακοινώσει την ενδεκάδα, όμως δεδομένη είναι η απουσία του βασικού κεντρικού αμυντικού Σον Μπάρκερ. Ο δανεικός γκολκίπερ Γκάρεθ Ρόμπερτς αντιμετωπίζει πρόβλημα στον γοφό και αυτό ίσως αποτελέσει την αφορμή για την επιστροφή του βασικού Στίβεν Μπαϊγουότερ κάτω από τα δοκάρια. Πιθανότητες επιστροφής έχει και ο επιθετικός Αλμπέρτο Μπουένο.

Σκάνθορπ: «Μάλλιασε» η γλώσσα του να τα λέει, αλλά οι παίκτες της Σκάνθορπ όχι μόνο δεν έλαβαν το μήνυμα από τον Ιαν Μπάρακλαφ ότι δεν πρέπει να δεχθούν νωρίς γκολ από την Κάρντιφ, αλλά δέχθηκαν τρία σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα, για να χάσουν τελικά 4-2. Οι «άιρονς», που μετρούν τρεις νίκες στις ισάριθμες τελευταίες εξόδους τους, απέκτησαν δανεικό από τη Λέστερ τον επιθετικό Ν'Γκεσάν. Σε ανάλογη θέση με τον συνάδελφό του βρίσκεται και ο Μπάρακλαφ, και θα πρέπει αρκετοί παίκτες να περάσουν από τεστ ετοιμότητας πριν αποφασίσει για τη σύνθεση. Μεγαλύτερη ανησυχία εμπνέει η περίπτωση του αμυντικού Εντι Νόλαν, ο οποίος έχει και τις λιγότερες πιθανότητες να αγωνιστεί. Εξακολουθεί να λείπει ο Κάναβαν (στόπερ), ενώ εκτός μέχρι τον Δεκέμβρη θα μείνει ο Μίρφιν (αμυντικός). Δεδομένη είναι η απουσία και του μέσου Τόγκγουελ.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: 1-4

2008/09: -

2007/08: -

2006/07: -

2005/06: -

ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ - ΣΟΥΟΝΣΙ

Ντονκάστερ: Εχοντας και ένα χεράκι βοηθείας από τη διαιτησία, η Ντονκάστερ κατάφερε να φύγει με μια πολύτιμη νίκη από το «Φράτον Παρκ», επικρατώντας 3-2 της Πόρτσμουθ. Το τρίτο και καθοριστικό γκολ σημείωσε λίγο πριν από το φινάλε ο φορ Κόλιν Χίλι, έφτασε τα δύο σε τρεις συμμετοχές και ήδη οι «ρόβερς» θέλουν να επεκτείνουν τον δανεισμό του από τη Σάντερλαντ. Για πρώτη φορά στην αποστολή θα βρεθεί ο νεοφερμένος Βραζιλιάνος αμυντικός Ντένις Σόουαζ, ο οποίος το καλοκαίρι είχε μείνει ελεύθερος από τη Μπάρνσλεϊ. Πιθανή είναι η επιστροφή του αμυντικού Μιλς και του χαφ Σιλς, που δεν έπαιξαν κόντρα στην Πόρτσμουθ. Βελτιώνεται η κατάσταση του Μπίλι Σαρπ, όμως ο πολύ καλός επιθετικός δεν είναι ακόμα έτοιμος, ενώ εκτός παραμένουν οι μέσοι Λόκγουντ, Τζορτζ και οι επιθετικοί Τζίλετ, Τσέιμπερς.

Σουόνσι: Με τον νεαρό Σκοτ Σινκλέρ να συνεχίζει να «πυροβολεί» (σ.σ.: έφτασε τα 12 γκολ) η Σουόνσι επέστρεψε στις επιτυχίες, χάρη στο 1-0 απέναντι στη Μίντλεσμπρο. Οι «κύκνοι» ξεπέρασαν το σοκ της ήττας από την Μπρίστολ Σίτι, κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο διάστημα και με υπομονή έφτασαν στο τέρμα. Επιπλέον, επιβεβαίωσαν ότι για να τους βάλει κάποιος γκολ πρέπει να προσπαθήσει πολύ. Ανακατατάξεις θα υπάρχουν στην άμυνα των φιλοξενούμενων, μια και δεν υπολογίζονται ο αρχηγός Γκάρι Μονκ και ο... υπαρχηγός Αλαν Τέιτ. Σε περίπτωση που οι «κύκνοι» κερδίσουν θα κάνουν ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου, με πέντε διαδοχικά «διπλά».

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: 0-0

2008/09: 0-0

2007/08: 0-4

2006/07: 2-2

2005/06: 2-1

ΧΑΛ - ΙΠΣΟΥΙΤΣ

Χαλ: Την πρώτη νίκη της σε εννέα προσπάθειες πέτυχε την περασμένη αγωνιστική, με την ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον να φεύγει με το 2-0 από την έδρα της Πρέστον. Τώρα, κύριο μέλημα του έμπειρου τεχνικού είναι να βελτιώσει την εικόνα των παικτών του και στο «KC Stadium», διότι οι «τίγρεις» δεν κέρδισαν στα πέντε τελευταία ματς μπροστά στο κοινό τους. Αμφιβολίες υπάρχουν σχετικά με τη συμμετοχή των αμυντικών Αγιάλα και Ροσίνιορ και ΜακΣέιν, με τον τελευταίο να έχει πάντως τις περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψει, μια και μπήκε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Εκτός είναι και πάλι οι επιθετικοί Φόλαν και Φάγκαν και ο πολύ καλός μέσος Μπούλαρντ.

Ιπσουιτς: «Κατραπακιά» για την Ιπσουιτς. Εχασε δεύτερο σερί ματς στην έδρας της, αυτή τη φορά με θύτη την Μπάρνσλεϊ. Το αποτέλεσμα αυτό χάλασε αρκετά το κλίμα, με τους οπαδούς να βάλλουν εναντίον του Ρόι Κιν, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί μια κατάσταση πριν εξελιχθεί σε κρίση. Στο πρόσφατο παρελθόν το έπραξε με επιτυχία. Ο κεντρικός αμυντικός και αρχηγός της Ιπσουιτς, Γκάρεθ ΜακΟλι, αναμένεται να λείψει για ακόμα ένα ματς, όμως κάποιες περιορισμένες πιθανότητες να γυρίσει μετά από εννά αγωνιστικές έχει ο στόπερ Ντάρεν Ο’Ντι. Εκτός πλάνων παραμένουν οι μέσοι Νόρις, Κένεντι και Χάιαμ.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: -

2008/09: -

2007/08: 3-1

2006/07: 2-5

2005/06: 2-0

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ. - ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Σέφιλντ Γιουν.: Τη νίκη που άξιζε βάσει των εμφανίσεών της το τελευταίο διάστημα πήρε επιτέλους η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, φεύγοντας με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Μίλγουολ. Η βελτίωση είναι δεδομένη με τον Σπιντ στον πάγκο, ωστόσο όσο οι «λεπίδες» βρίσκονται χαμηλά δεν πρέπει να αρκούνται απλά στις καλές αποδόσεις. Να σημειωθεί ότι η Γιουνάιτεντ δεν έχει κερδίσει εντός έδρας από το 1-0 επί της Πόρτσμουθ τον Σεπτέμβριο. Χωρίς νέα προβλήματα προετοιμάστηκαν οι γηπεδούχοι και ο Σπιντ θα επιλέξει την ενδεκάδα από τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του κόντρα στη Μίλγουολ. Στις επιλογές του μπορεί να προστεθεί και ο μέσος Στίβεν Κουίν, ο οποίος απουσίασε για προσωπικούς λόγους.

Κρίσταλ Πάλας: Καταλυτική αποδεικνύεται για την Κρίσταλ Πάλας η επάνοδος στη δράση του περυσινού πρώτου σκόρερ της Ντάρεν Αμπροουζ. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός σκόραρε για δεύτερο σερί ματς, σημειώνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του κόντρα στην Κόβεντρι, και έβαλε τις βάσεις για να ξεκινήσει η αντεπίθεση των «αετών», οι οποίοι πάντως εκτός έδρας παραμένουν τραγικοί. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσουν για τους Λονδρέζους οι αμυντικοί Μπάρετ και Ντέιβις. Δεν υπάρχει ιδιαίτερως προβληματισμός σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν, μια και υπάρχουν αξιόπιστες λύσεις. Εκτός πλάνων παραμένουν οι μακροχρόνια τραυματίες Χιλς (αμυντικός) και Σκάνελ (επιθετικός).

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

2009/10: 2-0

2008/09: 2-2

2007/08: 0-1

2006/07: -

2005/06: 1-0