Όρθια και… έτοιμη για πρόκριση!

Η Λέστερ δεν λύγισε ούτε στην έδρα της Κοπεγχάγης και με το ισόπαλο 0-0, εκτός του ότι συνεχίζει αήττητη και χωρίς γκολ παθητικό, βρίσκεται πλέον μια ανάσα από την πρόκρισή της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ!  



Όρθια και… έτοιμη για πρόκριση!

Αν και δεν… θάμπωσαν με την εμφάνισή τους, οι ποδοσφαιριστές του Κλάουντιο Ρανιέρι έμειναν όρθιοι στη Δανία και απέχουν μόλις ένα πόντο - στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές των ομίλων- για να κλείσουν θέση στη φάση των νοκ- άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Λέστερ 10

Πόρτο 7

Κοπεγχάγη 5

Κλαμπ Μπριζ 0

To ματς

Κακό πρώτο ημίχρονο από άποψη θεάματος. Η Λέστερ δέχτηκε έντονη πίεση στα πρώτα λεπτά, με αποτέλεσμα να «βγάλει» όλο το 45λεπτο αμυνόμενη. Έκλεισε τους διαδρόμους πίσω, οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρο να ανέβουν, αλλά ως εκεί.

Οι παίκτες του Ρανιέρι εξουδετέρωναν σχετικά εύκολα τις επιθετικές προσπάθειες των αντιπάλων, αλλά ταυτόχρονα αδυνατούσαν να δημιουργήσουν με τη σειρά τους επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Όλσεν. Λίγα πράγματα και από τις δύο ομάδες και ένα πρώτο ημίχρονο που σίγουρα θα ξεχάσουμε πολύ- πολύ γρήγορα.

Ελαφρώς πιο βελτιωμένες οι δύο ομάδες στην επανάληψη, όμως και πάλι λίγα πράγματα μπροστά από τις δύο εστίες. Από το 60' και μετά η Λέστερ επιχείρησε να ελέγξει το ρυθμό, πίεσε και κατάφερε να φτιάξει μια - δυο καλές στιγμές.

Το ματς άνοιξε, οι δύο ομάδες βρήκαν χώρους να επιτεθούν, όμως και πάλι οι επιλογές στην τελική προσπάθεια ήταν… απαράδεκτες. Για να δούμε την πρώτη, πραγματικά μεγάλη στιγμή έπρεπε να περάσουν 70 λεπτά, με τον Βέρμπιτς να αδυνατεί- για λογαριασμό των Δανών- να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι πρωταθλητές Αγγλίας προσπάθησαν να «κλεψουν» τη νίκη, αλλά μάταια… Αντίθετα, οι Δανοί είχαν στις καθυστερήσεις ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία να ρίξουν… νοκ - άουτ τους αντιπάλους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κοπεγχάγη: Όλσεν, Άνκερσεν, Ζάνκα, Γιόχανσον, Αουγκουστίνσον, Φαλκ (65' Τουτούχ), Κβιστ, Ντελανέι, Βέρμπιτς (83' Κουσκ), Σανταντέρ, Κορνίλιους

Λέστερ: Σμάιχελ, Ερνάντεθ, Χουτ, Μόργκαν, Φουκς, Μούσα, Ντρινγκγουότερ, Αμαρτέι, Σλουπ (72' Οκαζάκι), Μάχρεζ, Βάρντι