«Άλμα» πρόκρισης για Τότεναμ στο Λονδίνο

Τη νίκη που θα της δώσει προβάδισμα για πρόκριση από τον 5ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ θα κυνηγήσει απόψε (21.45, ΟΤΕ sportHD 2) η Τότεναμ, που υποδέχεται την Λεβερκούζεν στο «Γουέμπλεϊ».



«Άλμα» πρόκρισης για Τότεναμ στο Λονδίνο

Δεκαπέντε βράδια μετά το ισόπαλο 0-0 στη Γερμανία, Τότεναμ και Λεβερκούζεν θα συναντηθούν ξανά, στον μεταξύ τους άτυπο επαναληπτικό της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, στοχεύοντας σε μια νίκη που θα τους δώσει … αέρα πρόκρισης.

Σε έναν όμιλο που έχει «μπλεχτεί» βαθμολογικά από τα αποτελέσματα μεταξύ των ομάδων, οι Λονδρέζοι θέλουν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη στο θεσμό (αφού στο προηγούμενο ματς πάλι στο Γουέμπλεϊ είχαν ηττηθεί από τη Μονακό), αλλά παράλληλα και μια νίκη … γενικότερα, από τη στιγμή που την αγνοούν εδώ και πέντε συνεχόμενα παιχνίδια! Αντιθέτως, η γερμανική ομάδα μετράει αισίως τρείς ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και αναμένεται να τα δώσει όλα απόψε επίσης για το πρώτο της ευρωπαϊκό «τρίποντο».

Στη Μπουντεσλίγκα φαίνεται πως πλέον «ανεβάζει» στροφές, όπως έδειξε και με τη νίκη της στην έδρα της Βόλφσμπουργκ το περασμένο Σάββατο. Στον αντίποδα, η Τότεναμ περιορίστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας με τη Λέστερ (1-1) στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», παραμένοντας ωστόσο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας στην Αγγλία και αήττητη σε 10 παιχνίδια.

Αμφότερες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον 5ο όμιλο πίσω από τη Μονακό, που προπορεύεται με 5 βαθμούς και αντιμετωπίζει απόψε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2 βαθμούς) στο Πριγκηπάτο, δείγμα του πόσο ρευστή είναι η υπόθεση πρόκριση στο συγκεκριμένο γκρουπ.

 

Αγωνιστικά νέα των ομάδων

Τότεναμ: Για ακόμα μια φορά δεν θα μπορεί να υπολογίζει στους Χάρι Κέιν και Τόμπι Αλντερβάιρελντ ο Μαουρίσιο Ποκετίνο, καθώς οι δυο παίκτες δεν κατάφεραν να βγάλουν το χθεσινό πρόγραμμα της προπόνσης. Ερωτηματικό για τη συμμετοχή του άρρωστου Λαμέλα.

Λεβερκούζεν: Σημαντικές απουσίες για τις «ασπιρίνες», αφού θα λείψουν οι Μπέντερ, Κρούζε, Πογιάνπαλο και Μπελαραμπί. Αμφίβολος για απόψε ο Τα, που ταλαιπωρείται από μικροτραματισμό στους συνδέσμους.

 

Πιθανές εντεκάδες

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ Ντάιερ, Φερτόνχεν, Ρόουζ, Γουανιάμα, Ντεμπελέ, Σον, Άλι, Έρικσεν, Γιάνσεν

Λεβερκούζεν: Λένο, Χένρικς, Τοπράκ, Γεντβάι, Ουέντελ, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Αράνγκις, Φόλαντ, Καμπλ, Μπραντ, Ερνάντες