Πρόκριση με ανατροπή και γκολάρα η Άρσεναλ! (video)

Με ένα εξαιρετικό σόλο του Μεσούτ Εζίλ στο φινάλε (87’), η Άρσεναλ ολοκλήρωσε μια εντυπωσιακή ανατροπή στη Βουλγαρία κόντρα στη Λουντογκόρετς και με το 3-2 (από 0-2) εξασφάλισε από απόψε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, παραμένοντας στην κορυφή του ομίλου της μαζί με την Παρί Σεν Ζερμέν. 



Πρόκριση με ανατροπή και γκολάρα η Άρσεναλ! (video)

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ βρέθηκε με δύο γκολ πίσω στο σκορ από το πρώτο τέταρτο, όμως κατάφερε να απαντήσει άμεσα με τον Τσάκα (20’) και να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-2 χάρη στον Ζιρού (42’). Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, όμως ο τελευταίος λόγος ανήκε στον Μεσούτ Εζίλ, ο οποίος «χόρεψε» τους πάντες στην άμυνα της Λουντογκόρετς και ολοκλήρωσε στο 87ο λεπτό την ανατροπή (3-2) για τους «κανονιέρηδες».

Στο άλλο ματς του ομίλου η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε και αυτή στο φινάλε 2-1 της Βασιλείας στην Ελβετία, εξασφάλισε επίσης την πρόκριση στα νοκ άουτ και θα παλέψει μέχρι τέλους με την αγγλική ομάδα για την πρωτιά.

Στα 15 ματς (12 νίκες, 3 ισοπαλίες) χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις έφτασε το σερί της Άρσεναλ, που πλέον πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι της Κυριακής με την Τότεναμ.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

1.Άρσεναλ 10

2.Παρί Σεν Ζερμέν 10

3.Βασιλεία 1

4.Λουντογκόρετς 1

Το ματς:

Εφιαλτικό ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης για την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» προσπάθησαν να επιβάλλουν από την αρχή το ρυθμό τους, όμως οι Βούλγαροι τους έπιασαν στον… ύπνο και με δύο γρήγορα γκολ πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Καφού στο 12’ νίκησε τον Οσπίνα για το 1-0 και τρία λεπτά αργότερα από εκτελεστής έγινε δημιουργός, σερβίροντας στον Κεσερού για το δεύτερο γκολ της Λουντογκόρετς.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κατάφερε πάντως να αντιδράσει άμεσα και στο 20’ ο Τσάκα μείωσε σε 2-1. Οι Άγγλοι ανέλαβαν ξανά τον έλεγχο και είχαν την περισσότεροι ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, ψάχνοντας την ισοφάριση από το πρώτο μέρος. Τελικά αυτή ήρθε στο 42ο λεπτό, με τον Ζιρού να επαναφέρει σε ένα κρίσιμο σημείο την ισορροπία στο σκορ (2-2).

Με τη σέντρα στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ είχε και πάι την πρωτοβουλία και μεγάλα ποσοστά κατοχής, αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Αντίθετα στα μισά του πρώτου μέρους η Λουντογκόρετς έφτασε πολύ κοντά στο να κάνει τη ζημιά σε μια αντεπίθεση με τον Βάντερσον, όμως ο Οσπίνα έσωσε την ομάδα του και διατήρησε το 2-2.

Οι δύο παίκτες ήταν οι πρωταγωνιστές σε ακόμα μία φάση λίγο μετά, με τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ να είναι ξανά νικητής. Τα λεπτά περνούσαν χωρίς τη μεγάλη φάση μπροστά στις δύο εστίες και όλα έδειχναν ισοπαλία. Ο Μεσούτ Εζίλ πάντως είχε διαφορετική άποψη και με ένα εξαιρετικό γκολ στο 87’ ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Άρσεναλ, η οποία πήρε τη νίκη με σκορ 3-2 και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.  

Το γκολ του Εζίλ:

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λουντογκόρετς: Μπόργιαν, Μίνεφ, Παλομίλο, Μότι, Νατάναελ, Ντιακόφ, Άμπελ, Μαρσελίνιο, Καφού, Βάντερσον, Κεσερού (80’ Μισίντιαν)

Άρσεναλ: Οσπίνα, Τζένκινσον, Μουστάφι, Κοσιελνί, Γκιμπς, Κοκλέν, Τσάκα (87’ Ελνενί), Εζίλ, Ράμσεϊ (75’ Τσάμπερλεϊν), Σάντσες (90' Ιγουόμπι), Ζιρού