Για την τρίτη συνεχόμενη νίκη και την πρωτιά η Άρσεναλ

Την τρίτη διαδοχική νίκη της στο πρώτο γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ θα επιδιώξει απόψε (1/11) η Άρσεναλ που φιλοξενείται από τη Λουντογκόρετς Ράζγκραντ στο Εθνικό Στάδιο της Βουλγαρίας «Βασίλ Λέφσκι», στην πρωτεύουσα της χώρας, Σόφια, ελπίζοντας παράλληλα σε «γκέλα» της Παρί Σεν Ζερμέν στην Ελβετία (κόντρα στη Βασιλεία), ώστε να παραμείνει μόνη πρώτη στον όμιλο.



Για την τρίτη συνεχόμενη νίκη και την πρωτιά η Άρσεναλ

Δεκατρείς ημέρες έπειτα από τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο «Έμιρεϊτς» (19/10), όπου οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με το εμφατικό 6-0 των αντιπάλων τους, Λουντογκόρετς και Άρσεναλ ξαναρίχνονται στη μάχη με «φόντο» αυτή τη φορά τα Βαλκάνια, επιδιώκοντας η καθεμία να υλοποιήσει τους διαφορετκούς στόχους που έχει θέσει για τη συνέχεια του θεσμού.

Η Λουντογκόρετς βλέποντας την υπόθεση πρόκριση να καταλήγει -εκτός απρόοπτου- στα δύο φαβορί του ομίλου, δηλαδή Άρσεναλ και Παρί Σεν Ζερμέν, θα κυνηγήσει ό,τι περισσότερο μπορεί από το σημερινό παιχνίδι στοχεύοντας στην τρίτη θέση του ομίλου που εξασφαλίζει τη συνέχεια της φετινής ευρωπαϊκής πορείας μέσω του Γιουρόπα Λιγκ, στην οποία και ισοβαθμεί (στον έναν πόντο) με την άμεση ανταγωνίστριά της, Βασιλεία.

Από την άλλη, η Άρσεναλ δεν... σκέφτεται κάποιο άλλο αποτέλεσμα στη σημερινή αναμέτρηση πέραν της νίκης, η οποία και θα της επιτρέψει να διεκδικήσει με μεγαλύτερες πιθανότητες την πρώτη θέση του ομίλου, στο παιχνίδι-τελικό της επόμενης αγωνιστικής για το γκρουπ, όταν και θα υποδεχθεί την Παρί Σεν Ζερμέν στο Λονδίνο.

Όσον αφορά τις τελευταίες εγχώριες υποχρεώσεις τους, αμφότερες συνέχισαν με νίκες στα πρωταθλήματά τους.

Η Λουντογκόρετς κέρδισε εκτός έδρας την Ντούναβ Ρούσε (3-5) για τη δωδέκατη αγωνιστική του βουλγαρικού πρωταθλήματος παραμένοντας πρώτη στη βαθμολογία μαζί με τη Λέφσκι Σόφιας με έναν, όμως, αγώνα λιγότερο από εκείνη.

Όσον αφορά την Άρσεναλ, το εντός έδρας «στραβοπάτημα» της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στη Μίντλεσμπρο (0-0 εντός έδρας) διαδέχθηκε το νικηφόρο πέρασμα (4-1) από το «Στάδιο του Φωτός» κόντρα στη Σάντερλαντ, με το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ να παραμένει και τη δέκατη αγωνιστική πρώτο στο βαθμολογικό πίνακα, μοιραζόμενο την κορυφή με τις Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ.

Το ματς θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το κανάλι ΟΤΕ ΣΠΟΡΤ 4 HD και θα διευθύνει ο Ολλανδός διαιτητής, Μπας Νέιχαους.

Τελευταία αγωνιστικά νέα:

Λουντογκόρετς: Ο προπονητής των Βούλγαρων, Γκεόργκι Ντερμεντζίεφ, δεν μπορεί να υπολογίζει τον αριστερό μπακ, Βιτίνια, εξαιτίας ενός τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί στο γόνατο.

Άρσεναλ: Αρκετές οι απουσίες για τον Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους: Θίο Γουόλκοτ (επιθετικός, ανέτοιμος), Λούκας Πέρεθ (επιθετικός, πρόβλημα στον αστράγαλο), Περ Μερτεζάκερ (αμυντικός, τραύμα στο γόνατο), Ντάνι Γουέλμπεκ (επιθετικός, τραυματίας στο γόνατο), Τσούμπα Ακπόμ (επιθετικός, ενόχληση στην πλάτη), Νάτσο Μονρεάλ (αριστερός μπακ, ενόχληση στο μηρό) και Έκτορ Μπεγερίν (δεξιός μπακ, ξεκούραση).

Πιθανές ενδεκάδες:

Λουντογκόρετς: Μπόργιαν, Μίνεφ, Μότσι, Παλομίνο, Νατάναελ, Ντιάκοφ, Ανισέτ, Μαρσελίνιο, Γουάντερσον, Καφού, Κεσέρου.

Άρσεναλ: Οσπίνα, Τζένκινσον, Μουστάφι, Κοσιελνί, Γκιμπς, Τζάκα, Ελνενί, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Ράμσεϊ, Ιγουόμπι, Ζιρού.